A sportkártyagyűjtök körében mindig is voltak nagyon népszerű és keresett lapok, most pedig egyszerre kettőt is eladtak rövid időn belül.

Tom Brady, a New England Patriots irányítójának újonc kártyája 400 ezer dollárért kelt el, alig két nappal az után, hogy Michael Jordan 1997-1998-as kártyája 350 ezer dollárért talált gazdára az eBay-en.

A Tom Brady által aláírt Panini kártya a Beckett nevű hitelesítőnél 9 pontot kapott a 10-ből, azaz ennyire van jó állapotban.

Ezen belül az aláírás 10-es pontszámot kapott, míg a felület, a sarkak és lap oldalai is 9-et. A lap azért is érdekes, mert csak 100 darab készült belőle, a most eladott pedig a 41-es sorszámú.

Tom Brady AU 41/100 kártya, amely 400 ezer dollárért kelt elForrás: PWCC Auctions

Azonban ebből a fajta kártyából már alig van fellelhető 9 pontszámos, összesen hét darab maradt ennyire jó állapotban. Korábban már adtak el ugyanilyen Tom Brady-kártyát. Tavaly februárban 250 ezret fizettek érte, azóta viszont az irányító nyert még egy Super Bowlt.

Nem biztos, hogy a rekord sokáig maradni fog, hiszen az eBay-en jelenleg is árulnak egy Tom Brady-kártyát 500 ezer dollárért, ráadásul abból csak egy darabot nyomtattak. Emellett Patrick Mahomes 1/1-es rookie kártyája is elvihető potom 497 ezer dollárért.