Ennél a banknál lekerülhetnek az öltönyök a brókerekről

Goldman Sachs
NEW YORK, NY - APRIL 15: The Goldman Sachs building is seen in lower Manhattan on April 15, 2016 in New York City. The New York-based investment bank is slashing costs with plans to cut upwards of $1 billion. As global markets continue to be rattled by the fall in energy prices and the easing of the Chinese economy, JPMorgan Chase, Bank of America and Wells Fargo announced on Thursday that their profits fell in the first quarter. At JPMorgan revenue fell 13 percent from a year earlier. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Goldman Sachs befektetési bank bejelentette, hogy a cégen belüli összes részlegnél rugalmas öltözködési előírást vezetnek be, és egy belső üzenetben arra kérik munkavállalóikat, hogy „jó ízléssel" válasszanak ruhákat.
Vágólapra másolva!

A 150 éve alapított amerikai multinacionális befektetési bank már 2017-ben is enyhített az öltözködési szabályán, ám ez akkor csak az IT részlegen dolgozókra vonatkozott.

A Goldman Sachs New York-i épülete Forrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

Azután számos nagy múltú bank – például a JP Morgan – is hasonló lépéseket tett.

A hétköznapi ruha nem megfelelő viselet minden nap és minden találkozón, ezért bízunk benne, hogy következetesen és jó ízléssel választanak majd ruhákat a gyakorlatban

– foglalta össze az üzenet, amit a bank vezetői, többek között David Solomon vezérigazgató is aláírt.

A befektetési bank célja, hogy a bank előírásait naprakészen tartsa a fiatal munkavállalók számára. A Goldman Sachs alkalmazottainak 75 százaléka a millenniumi vagy a z generáció tagjai – vagyis azok, akik 1981 után születtek.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

David Solomon továbbá egy új érát helyezett kilátásba a cégpolitikában: nagyobb átláthatóságot, valamint nyitottabb lakossági ügyfélkezelést is ígért.

Goldman Sachs, a világ legbefolyásosabb befektetési bankja számos bírálatot kapott a globális pénzügyi és euro övezeti adósságválságokban betöltött szerepét illetően – olvasható a BBC-n.