Ennél a banknál lekerülhetnek az öltönyök a brókerekről

2019.03.06. 15:01

A Goldman Sachs befektetési bank bejelentette, hogy a cégen belüli összes részlegnél rugalmas öltözködési előírást vezetnek be, és egy belső üzenetben arra kérik munkavállalóikat, hogy „jó ízléssel" válasszanak ruhákat.

A 150 éve alapított amerikai multinacionális befektetési bank már 2017-ben is enyhített az öltözködési szabályán, ám ez akkor csak az IT részlegen dolgozókra vonatkozott.

A Goldman Sachs New York-i épületeForrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

Azután számos nagy múltú bank – például a JP Morgan – is hasonló lépéseket tett.

A hétköznapi ruha nem megfelelő viselet minden nap és minden találkozón, ezért bízunk benne, hogy következetesen és jó ízléssel választanak majd ruhákat a gyakorlatban – foglalta össze az üzenet, amit a bank vezetői, többek között David Solomon vezérigazgató is aláírt.

A befektetési bank célja, hogy a bank előírásait naprakészen tartsa a fiatal munkavállalók számára. A Goldman Sachs alkalmazottainak 75 százaléka a millenniumi vagy a z generáció tagjai – vagyis azok, akik 1981 után születtek.

IllusztrációForrás: Shutterstock

David Solomon továbbá egy új érát helyezett kilátásba a cégpolitikában: nagyobb átláthatóságot, valamint nyitottabb lakossági ügyfélkezelést is ígért.

Goldman Sachs, a világ legbefolyásosabb befektetési bankja számos bírálatot kapott a globális pénzügyi és euro övezeti adósságválságokban betöltött szerepét illetően – olvasható a BBC-n.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK