Egy friss jelentés szerint, az ázsiai milliárdosok száma a következő öt évben ezer fölé emelkedik majd, miközben 2023-ig a világ milliárdosainak száma meghaladja a 2696-ot. Ennek harmada ázsiai lesz.

A londoni székhelyű Knight Frank ingatlanügynökség 2019-es jelentése szerint tavaly 787 ázsiai milliárdos volt, míg Európában 452, Észak-Amerikában pedig 631 milliárdos él.

Jack Ma az egyik az ázsiai milliárdosok közülForrás: AFP/Str

A sötétebb gazdasági kilátások ellenére 2019 továbbra is jó év lesz a vagyon megalapozására" – nyilatkozta Liam Bailey, a Frank Knight globális kutatási vezetője a CNBC-nek.

A cég 59 országot elemzett, az első tíz helyen végzett országól nyolc ázsiai – a két nem ázsiai ország Románia és Ukrajna.

IllusztrációForrás: AFP/robertharding/Fraser Hall

Indiában 39 százalékkal növekedett azok száma, akiknek vagyona meghaladja a 30 millió dollárt, ezt követi a Fülöp-szigetek és Kína.

Miközben számos tényező ösztönzi a vagyonos népesség számának növekedését világszerte, Ázsiában a legerősebb faktora ennek az ingatlanpiac. Ugyanakkor az ingatlanok növekvő költségei világszerte az egyenlőtlenség és a pénzügyi megosztottság iránti aggodalmakat váltott ki.

Nicholas Holt, a Knight Frank ázsiai részlegének vezetője szerint az ingatlanok megfizethetőségére vonatkozó megoldásoknak kulcsfontosságú szerepet kell játszaniuk a politikai döntéshozók körében, ami nagy kihívást jelent a jövőre nézve.