Újabb vezető távozik a Netflixtől

Paris Games Week 2017 : Day Three At Porte De Versailles In Paris
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 02: Netflix logo is displayed during the 'Paris Games Week' on November 02, 2017 in Paris, France. Netflix is an American company offering streaming movies and TV series on the Internet. 'Paris Games Week' is an international trade fair for video games and runs from November 01 to November 5, 2017. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Netflix a héten bejelentette, hogy Kelly Bennett marketingigazgató távozik a cégtől. Bennett hét éven át volt a vállalatnál, ez idő alatt pedig ötszörösére nőtt a platform előfizetőinek száma, amely nemrég elérte a 139 millió felhasználót.
Vágólapra másolva!

Bennett 2012-ben csatlakozott a Netflixhez, előtte pedig egy évtizeden át dolgozott a Warner Brothersnek. Olyan világhírű sikersorozatokért volt felelős, mint a House of Cards, az Orange is the New Black, vagy éppen a Narcos.

Illusztráció Forrás: Getty Images/2017 Chesnot/Chesnot

Bennett egy közösségimédia-bejegyzésben búcsúzott el a dolgozóktól. Kiemelte, hogy az utóbbi hét év szakmailag elmondhatatlanul fontos volt számára, a Netflix pedig a csúcson van, ezért úgy érzi, most kell elköszönnie.

Rajta kívül az elmúlt időszakban már több vezető is távozott a vállalattól.

Davis Wells pénzügyi igazgató augusztusban, a kommunikációs vezető, Jonathan Friedland pedig júniusban lépett ki. Bennett még egy ideig marad a Netflixnél, amíg meg nem találják az utódját. A hírre 1 százalékot esett a cég részvényének árfolyama.