Ez most a legkeresettebb szakma Magyarországon

állásbörze, Műegyetem, BME
Budapest, 2009. április 8. Állást kereső fiatal az Ericsson Magyarország Kft. standjánál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) állásbörzéjén. A kétnapos börzén több mint kétezer állásajánlat és száznegyvenöt cég várja az álláskeresőket. MTI Fotó: Balaton József
Vágólapra másolva!
A legnagyobb kereslet villamosmérnökökre van, alig megelőzve az informatikusokat és gépészmérnöki végzettséggel rendelkezőket a 48. alkalommal megrendezésre kerülő Műegyetemi Állásbörzén. Hazánk legrangosabb álláskereső rendezvényén több, mint 140 cég várja a pályakezdőket és tapasztalt munkavállalókat egyaránt.
Vágólapra másolva!

Március 12-én nyílik meg Magyarország legnagyobb múltú állásbörzéje, amely két napon át több ezer hazai és külföldi álláslehetőséget, valamint szakmai gyakorlati lehetőséget kínál egy helyen.

Illusztráció Forrás: MTI/Balaton József

Pályakezdőknek 118, tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak 131, míg hallgatóknak 100 kiállító kínál nyitott pozíciókat.

Az előzetes felmérés szerint a 140 résztvevő cég legnagyobb számban villamosmérnököket, informatikusokat és gépészmérnököket keres, de más végzettséggel rendelkezőknek is bőven van miből válogatniuk.

„54-56 cég kínál pozíciókat közgazdasági és pénzügyi területen. Műszaki menedzsert 59 vállalat keres, mechatronikai végzettséggel 56 cég ajánlatai közül lehet válogatni. Logisztikai, közlekedésmérnöki és vegyészmérnöki végzettségűeknek 43-39-30 cég kínál állást. Az építő- és építészmérnökök pedig 39-33 munkáltató ajánlatai közül válogathatnak. A kevésbé keresett bölcsész, természettudományi és jogi végzettségűeknek is több, mint húsz cég hirdetett meg nyitott pozíciókat. 41 kiállítónk pedig olyan pozíciókat is hirdetett, melyek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség" – mondta Kiss Gergő, a Műegyetemi Állásbörzére szervezője.

Illusztráció Forrás: MTI/Balaton József

A munkaadók sokszínűségét jellemzi, hogy foglalkoztatottságuk 7 és 40 ezer fő közt mozog.

A vállalatoknál foglalkoztatott felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya pedig szektortól függően 10–100 százalék közötti, átlagosan 87 százalék.

A sikeres álláskereséshez nélkülözhetetlen felkészülést ingyenes tanácsadásokkal és előadásokkal segítik a helyszínen.

Az esemény ingyenes és nyitott bárki számára, aki aktívan állást, gyakornoki pozíciót keres, vagy aki csupán tájékozódni szeretne a munkáltatók igényeiről és a könnyebb elhelyezkedés feltételeiről.

A legtöbb állásajánlat online is elérhető,

már a rendezvény előtt érdemes böngészni a kiállítók által kínált pozíciók között, hogy céltudatosan lehessen felkeresni minél több, számunkra releváns lehetőséget kínáló standot.

Illusztráció Forrás: MTI/Balaton József

– tette hozzá a szervező.

A Műegyetemi Állásbörzén és a Külügyi Börzén az állást vagy szakmai gyakorlatot keresők egy helyszínen, két napon keresztül, két emeleten válogathatnak több, mint 140 résztvevő cég, több ezer ajánlata között március 12-én kedden és 13-án szerdán, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületében.