Beindult a vegán őrjöngés Ariana Grande kávéja miatt

Ariana Grande Starbucks kávé
Ariana Grande Starbucks kávé
Vágólapra másolva!
A Starbucks nemrég bemutatta legújabb kávéját, a Cloud Macchiato, amelyet a vállalat Ariana Grande popsztárral reklámozott. A vegán rajongói között viszont a termék nem aratott sikert. Sokan azt kifogásolják, hogy az italból nem kérhető vegán verzió annak ellenére sem, hogy Ariana is az.
Vágólapra másolva!

A Cloud Macchiato "felhős" alapját a Starbucks által levédetett, 2014-ben bemutatott hideg hab adja. A nevét azért kapta, mert Ariana Grande kedvence emojija a felhő, amelyet csak 2018-ban 98 alkalommal használt a Twitter-bejegyzéseiben, de volt olyan posztja, ahol nyolc alkalommal is megjelent ez a hangulatjel.

A vegán rajongók azon akadtak ki, hogy a kávé szirupja, valamint a jellegzetes hab sem fogyasztható számukra, és az összetevők miatt nincs is lehetőségük kicserélni azokat vegán változatra. Sokan azért dühösek a sztárra, mert vegánként egy olyan kávét alkotott, amelyet sem ő, sem pedig társai nem kóstolhatnának meg.

A Starbucks hivatalos oldala szerint a Cloud Macchiatóban tojásfehérjepor, a karamellás verzióban pedig tej, tejszín és vaj is található.

Ezek viszont a vegánok számára tiltott alapanyagok. Több Starbucks rajongó is a Twitteren számolt be arról, hogy rengetegen érkeznek a kávézóba, és kérik a Cloud Macchiato vegán verzióját, mivel mindenki arra számított, hogy van ilyen.

Ariana Grande és a Cloud Macchiato Forrás: Ariana Grande/Twitter

Ariana arra biztatta a rajongókat, hogy próbálják ki a kávét szójatejjel. Az egyik Starbucks-dolgozó viszont felhívta a figyelmet arra, hogy ez nem segít, mivel a Cloud Macchiato elkészítéséhez mindenképp használniuk kell tojásfehérjeport. Tehát lehetetlen elkészíteni a kávé vegán változatát.

Más rajongók azért akadtak ki, mert Ariana egy olyan terméket reklámoz, ami nem is vegán.

Voltak olyanok is, akik megvédték kedvencüket, mondván, hogy a popsztár biztos nem volt tisztában minden alapanyaggal.