Egyre többen keresik a fenntartható ruhaanyagot

2019.03.14. 06:30

Az amerikai Unifi az egyik legnagyobb poliészter és nylon szövetanyag előállítója a világon, ráadásul az egyik vezető újító is a fenntartható szintetikus és újrahasznosított alapanyagok tekintetében. Az 1969-ben alapított cég januárban három olyan szövetet mutatott be, ami a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet helyezi előtérbe.

A cég három olyan új szövetet fejlesztett ki, amely újrahasznosított alapanyagból készül, fenntartható és vegyszermentes.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Ügyfeleink továbbra is olyan alapanyagot és technológiát kérnek, amelyek nemcsak segítik a fenntarthatósági célok elérését, hanem kiváló minőségűek is" – nyilatkozta Jay Hertwig, értékesítési vezetője a Sustainable Brands-nek.

A TruFlexx egy 100 százalékban poliészterből készült nyújtható anyag, amely ráadásul újrahasznosítható is – szemben a spandex, szintén nyújtható szövettel, ami azonban korlátozza a ruhák újrahasznosíthatóságát. A TruClean pedig egy olyan antisztatikus szövet, amely teljesen vegyszermentes eljárással készül, erős tartású anyag, mégis kellemes a tapintása. Míg a REPREVE újrahasznosított műanyagból készül, könnyű, mégis ellenálló és sokkal fenntarthatóbb alapanyag, mint az elterjedt nylon szövet.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Hisszük, hogy a valódi innováció az alapoknál kezdődik" – tette hozzá Richard Gerstein a cég marketing vezetője. A több mint 40 éve alapított cég mintegy 4 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és termékeit mintegy 40 országba szállítja.

Nemcsak a Unifi kötelezte el magát a környezetvédelem mellett, például a Saint Haven startup olyan fenntartható luxus alapanyagokat készít, ami kifejezetten a gyermekek érzékeny bőrére terveztek.

Jacqueline Sacks és csapata éveken keresztül kísérletezett, hogy megtalálják a megfelelő szövetet, ami hihetetlenül puha, engedi lélegezni a bőrt, valamint nem tartalmaz semmilyen mérgező vegyszert. A szövetet olyan bükkfa rostjaiból készítik, amit Portugáliában állítanak elő környezetkímélő módon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK