Egyre többen keresik a fenntartható ruhaanyagot

textil illusztráció
Vágólapra másolva!
Az amerikai Unifi az egyik legnagyobb poliészter és nylon szövetanyag előállítója a világon, ráadásul az egyik vezető újító is a fenntartható szintetikus és újrahasznosított alapanyagok tekintetében. Az 1969-ben alapított cég januárban három olyan szövetet mutatott be, ami a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet helyezi előtérbe.
Vágólapra másolva!

A cég három olyan új szövetet fejlesztett ki, amely újrahasznosított alapanyagból készül, fenntartható és vegyszermentes.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– nyilatkozta Jay Hertwig, értékesítési vezetője a Sustainable Brands-nek.

A TruFlexx egy 100 százalékban poliészterből készült nyújtható anyag, amely ráadásul újrahasznosítható is – szemben a spandex, szintén nyújtható szövettel, ami azonban korlátozza a ruhák újrahasznosíthatóságát.

A TruClean pedig egy olyan antisztatikus szövet, amely teljesen vegyszermentes eljárással készül, erős tartású anyag, mégis kellemes a tapintása.

Míg a REPREVE újrahasznosított műanyagból készül, könnyű, mégis ellenálló és sokkal fenntarthatóbb alapanyag, mint az elterjedt nylon szövet.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– tette hozzá Richard Gerstein a cég marketing vezetője. A több mint 40 éve alapított cég mintegy 4 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és termékeit mintegy 40 országba szállítja.

Nemcsak a Unifi kötelezte el magát a környezetvédelem mellett, például a Saint Haven startup olyan fenntartható luxus alapanyagokat készít, ami kifejezetten a gyermekek érzékeny bőrére terveztek.

Jacqueline Sacks és csapata éveken keresztül kísérletezett, hogy megtalálják a megfelelő szövetet, ami hihetetlenül puha, engedi lélegezni a bőrt, valamint nem tartalmaz semmilyen mérgező vegyszert. A szövetet olyan bükkfa rostjaiból készítik, amit Portugáliában állítanak elő környezetkímélő módon.