Hamarosan elérhető az azonnali banki utalás a PayPalon

paypal
A közösségi finanszírozás sok kellemetlen percet okozott a PayPalnek
Vágólapra másolva!
Senki sem szeret várni arra, hogy a számlájára érkezzen a pénz, de a PayPay most helyre rakja a fintech egyik legnagyobb hibáját.
Vágólapra másolva!

A The Verge szerint a PayPal új szolgáltatást vezet be, amely lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag azonnal lehessen utalni a felhasználóknak. Eddig is elérhető volt hasonló lehetőség, viszont azzal csak a PayPal-fiókon lévő pénzt lehetett Visa vagy Mastercard bankkártyára utalni.

Most viszont a felhasználók már a bankszámlájukra is azonnal elutalhatják a pénzt.

Persze a szolgáltatás nem lesz ingyenes.

Akárcsak a bankkártyás opció esetében, a PayPal szerint bankoktól eltérő lesz, hogy az "azonnali" utalás mikor érkezik meg, de a legrosszabb esetben is 30 perc alatt meg kell történnie a tranzakciónak. Ez pedig sokkal gyorsabb, mint a mostani 1-3 munkanapig tartó procedúra.

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Frank May

A PayPal a teljes összeg 1 százalékának megfelelő díjat számol majd fel, de a maximális összeg amit fizetni kell a szolgáltatás használójának, az 10 dollár lesz.

A vállalat egyenlőre csak az Egyesült Államokban vezeti be az azonnali bankszámlás tranzakciót, viszont a következő időszakban még több országban is elérhetővé teszik.