Brutálisan indít az Apple új streaming platformja

Apple
The Apple Store in Munich, Germany seen from outside. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Apple egyenlőre nem saját gyártású tartalmakkal szeretné befogni a Netflix, Hulu, Amazon hármast, hanem a partnervállalatokra támaszkodik majd. A Bloomberg információi szerint március 25-ig, azaz a szolgáltatás indulásáig megállapodnak az HBO, a Showtime és a Starz társaságokkal. Ez pedig meglehetősen erős felhozatalt jelentene sorozatok terén.
Vágólapra másolva!

Lehetséges, hogy a Trónok Harca utolsó évada, amely jelenleg a világ legnépszerűbb sorozatának számít, az HBO-n kívül csak az Apple saját streaming szolgáltatóján lesz látható. Az előzetes hírek szerint március 25-én indul.

Az Apple már tavaly bejelentette, hogy dolgoznak egy saját platformon, amely a Netflix riválisa lehet.

Viszont a cég egyenlőre nem a saját gyártású tartalmakkal próbál előfizetőket szerezni, hanem a partner cégek sorozataival és filmjeivel tölti fel katalógusát. Ehhez sikerült is meglehetősen nagy neveket magához csábítani.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

A Bloomberg újságírója szerint március 25-ig az Apple partneri megállapodást köt az HBO, Showtime, Starz hármassal, így a platform indulásakor akár olyan sorozatok is elérhetők lesznek, mint a Trónok Harca, a Westworld, vagy a kritikusok által minden idők egyik legjobbjának tartott, A Hátrahagyottak.

A Starznak köszönhetően a platformon lesz látható a nagy sikerű American Gods és a Fekete Vitorlák, míg a Showtime a Homeland, a Shameless, a Dexter és a Billions-t szállíthatja az Apple számára. A három prémium csatornával továbbra is tárgyal az Apple, de valószínűleg az javán már túl vannak és hamarosan megszületik a megállapodás.

Pontosan még senki sem tudja, hogy miként fog festeni az Apple új platformja.

Két variáció létezik: az egyik, hogy egy Netflix-szerű felületet hoznak létre, a másik pedig, hogy a szolgáltatáson belül külön elő kell majd fizetni, hogy elérhetőek legyenek például az HBO által gyártott műsorok. Mindez viszont március 25-én kiderül.