A hongkongi Cathay Pacific légitársaság a helyi Hong Kong Express fapados légitársaságot készül megvenni, legalábbis a vezérigazgató bejelentése szerint – olvasható a CNBC-n.

A felvásárlással egy új piaci szegmenst céloz meg a Cathay Pacific, ezt azonban nem részletezte a vezérigazgató, Rupert Hogg.

IllusztrációForrás: Flickr/Transport Pixels

A lépéssel ugyanakkora Cathay Pacific hozzáférhetne az egyre inkább a fapados légitársaságokat kereső turisták tömegéhez, és csatlakozhatna a Singapore Airlines, valamint a Qantas Airways légitársaságokhoz, amelyeknek már szintén van saját fapados leányvállalatuk.

A felvásárlással a Cathay Pacific növelhetné bevételi forrásait is. A drágább repülőjegyek, valamint a szállítmányozás megugrásával 2018-ban 14,2 százalékkal nőttek a bevételek – a cég a múlt héten jelentette be 300 millió dolláros nyereségét, miután előtte két éven át masszívan veszteséges volt.

IllusztrációForrás: Polesz Ábel

Számos elemző úgy véli, a cég idén 3 százalékos növekedést produkál majd, ez 114,3 milliárd hongkongi dollárt jelent.

Hogg továbbá elmondta, hogy a légitársaság új technológiákat vásárol, hogy azokkal megfelelőbben kezelje az ütemezési zavarokat, emellett a termékfejlesztésre és a jobb fedélzeti étkezésre figyelnek majd oda.