Piacvezető cég indít újrahasznosító üzemet Magyarországon

2019.03.22. 11:00

Megkezdte működését Szigetszentmiklóson a SungEel Hitech Hungary Kft. üzeme, ami a lemerült lítium-ion akkumulátorokat, valamint a gyártásukból keletkezett hulladékokat környezetbarát módon dolgozza fel. Dél-Korea, Kína, Malajzia, USA, valamint India után Európában elsőként, Magyarországon létesült az akkumulátor újrahasznosításban globális piacvezető társaságnak leányvállalata.

A „Reduce, Reuse & Recycle" koncepció alkalmazásával,

korszerű és környezetbarát megoldásokat alkalmaz az akkumulátorok újrahasznosításával foglalkozó, szigetszentmiklósi székhelyű vállalat. Ez azt jelenti, hogy összegyűjti, újra feldolgozza, majd alapanyagként újraértékesíti a Samsung SDI gödi Li-ion akkumulátor gyárából származó akkumulátor hulladéktermékeket.

SungEel Hitech Hungary Kft újrahasznosító üzemének átadása.Forrás: SungEel Hitech Hungary Kft.

Az anód/katód (elektróda-tekercs), cella, valamint modulelemek mellett az akkumulátorgyártásból származó NMP tartalmú iszapot is a telephelyen kezelik.

Az új szigetszentmiklósi üzemForrás: SungEel Hitech Hungary Kft.

Az 5 millió eurós beruházás keretében létrejött üzemben 8.200 négyzetméteren folyik a termelés, idén 50 munkavállaló alkalmazásával.

A cég további beruházásokat is tervez Magyarországon. 2020-ban várhatóan Komáromban és Debrecenben nyílik új feldolgozóüzem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK