Amerikában már több a streaming előfizető, mint a kábeltévés

2019.03.20. 19:02

Az amerikai "cord cutting" (kábeltévés előfizetés lemondása) mozgalom komoly mérföldkőhöz érkezett. Most először van több online streaming (Netflix, Amazon Prime Video, Hulu) előfizető, mint kábeltévés.

A Deloitte felméréséből kiderül, hogy az Egyesült Államokban jelenleg a vásárlók 69 százaléka előfizető valamelyik streaming platformnál, míg a lakosság 65 százalékának van kábeltévéje.

Pedig 2009-ben még csak az amerikaiak 10 százaléka fizetett elő streaming platformra, de tavaly ez az arány már elérte az 55 százalékot.

A trend még jobban kirajzolódik a fiatalabbak körében. A Z generáció tagjai (14-21 évesek) 80 százaléka streaming előfizető, miközben csak 57 százalékuknak van kábeltévéje. Az ezredfordulósok (22-35 évesek) 88 százaléka streaming előfizető, míg csupán 51 százalékuk fizet a kábelért.

illusztrációForrás: Getty Images/2017 Chesnot/Chesnot

Összességében az amerikaiak 43 százaléka rendelkezik mindkét megoldással, azok pedig akik rendelkeznek hozzáféréssel valamelyik streaming szolgáltatáshoz, általában három tartaloszolgáltatónál is előfizetők.