Létrejöhet az ország második legnagyobb bankja

2019.03.20. 11:41

Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója lehetségesnek tartja, hogy a Takarékbank kérőként megméretteti magát a Budapest Bank (BB) privatizációjakor, ha erre lehetőség lesz, álláspontja szerint minden eshetőséget meg kell vizsgálni. A két pénzintézet fúziója révén az ország második legnagyobb bankja jönne létre.

A bankvezér minderről kedden, az Inforádió Aréna című műsorában beszélt.

A 2017-es adatok alapján a Takarék Csoport és a Budapest Bank összeolvadásából egy 3000 milliárd forint feletti mérlegfőösszegű társaság jönne létre. (A Budapest Bank tegnap közölte tavalyi gazdálkodási eredményét, a Takarék Csoport ezeket az adatokat még nem publikálta, ezért számolunk a 2017-es számokkal.)

A bruttó hitelállomány alapján az OTP mögött a Takarék Csoport és a Budapest Bank egyesülésével a második legnagyobb magyar bank jönne létre (versenyben a K&H-val).

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Vida József emlékeztetett: 2018-ban döntés született arról, hogy 2019 végére a takarékok fúziójával egy megújult, univerzális nagybank jön létre, amelynek mintegy 750 bankfiókból álló hálózata a legnagyobb lesz az országban, másfélszerese a sorban utána következő kereskedelmi bankénak.Céljuk, hogy 15 kilométeres körzetben mindenki elérje fiókjaikat.