Egy szórakoztató játékban bizonyíthatják be a gyerekek, hogy hogyan igazodnak el a pénz világába

2019.03.21. 14:24

Szórakoztató és tanulságos teszttel segíti a gyerekeknek eligazodni a pénz és a megkakarítás világában a DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztérium és a Pénziránytű Alapítvány támogatásával létrejött háromfordulós játék. 

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt során többek közt olyan kérdésekre kell választ adni, hogy mit jelent a Boldog Bolygó Index, a CSOK, az inkasszó vagy a pénzügyi békéltető fórum.

A játék első szakasza online zajlik, az itt legjobb eredményt elérő diákok pedig a későbbi fordulókba kapnak bejutást. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt.Az online teszt számítógépen és okostelefonon is kitölthető egészen május 19-ig a
www.nagydiaktesztek.hu/penzugyesteszt oldalon, az ezt követő két forduló viszont már személyes jelenlétet kíván.

Forrás: DUE

A középdöntőbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb tizenkét fő jut el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során bárki bebizonyíthatja, ő a legjobb.

A legügyesebb pénzügyes nyereménye egy Samsung Galaxy Note 9, de a második és a harmadik helyezettek is egy-egy értékes okostelefonnal térhetnek haza.

A középdöntő és döntő 2019. június 6-án lesz a Pénzügyminisztériumban.

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt vetélkedőt a Pénzügyminisztérium és a Pénziránytű - Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért támogatja.