Kitört a farmerláz New Yorkban

2019.03.22. 19:01

Visszatért a tőzsdére az ikonikus farmergyártó, a Levi Strauss: a társaság részvényeivel csütörtökön kezdődött meg a kereskedés a New York-i értéktőzsdén. Az indulás frenetikus volt, hiszen amellett, hogy jócskán túljegyezték a felkínált részvénymennyiséget, az első napon mindjárt harmadával drágultak a papírok.

Az első kereskedési nap sikerét jelzi, hogy a 17 dolláros kibocsátási árról 31,82 százalékkal emelkedett a részvények árfolyama a tőzsdei debütálás napján, és 22,41 dolláron zárt – emeli ki az Equilor Befektetési Zrt. összefoglalója.
A társaság papírjai iránt hatalmas volt az érdeklődés: a több mint tízszeres túljegyzés miatt a cég papírjaira megállapított 14-16 dolláros jegyzési ársáv felett vezették be azokat a parkettre.A részvénykibocsátás során 462 millió dollár értékben adtak el részvényeket a Levi's tulajdonosai, a cég saját részvényállományából pedig további közel 161 millió dollárnyit vittek most a tőzsdére.

Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A cég tiszteletére a New York-i értéktőzsdén még a farmer viselését tiltó előírást is felfüggesztették egész napra.

A vállalat 1853-ban alakult, és ahogy nemrégiben az Origo is megírta, korábban 1971 és 1985 között már szerepelt a tőzsdén. Idén eddig a Levi's IPO-ja a legnagyobb tőzsdei bevezetés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK