Tegnap este a KKV TOP100 Díjátadó Gálán hozták nyilvánosságra a 2018-as év legjobb kis- és középvállalatainak országos TOP100-as listáit és adták át az első három helyezettek díjait az ipar, építőipar, kereskedelem, szolgáltatás és mezőgazdaság kategóriákban. A legjobbakat tartalmazó listákat az OPTEN Kft. adatai alapján egy független szakértőkből álló szakmai kuratórium állította össze.

Március 21-én, csütörtökön este rendezték meg az idei KKV TOP100 Díjátadó Gálát. Az ipar, építőipar, kereskedelem, szolgáltatás és mezőgazdaság kategóriákban nyilvánosságra hozott – legjobb kkv cégeket összesítő - lista első három helyezettjének díjait adták át.

Az 500 cég összesített árbevétele meghaladja a 2640 milliárd forintot, melyet közel 250 milliárd profittal együtt értek el, míg az általuk foglalkoztatott munkavállalók száma eléri az 50 ezer főt - derül ki az OPTEN adatbázisából.

A KKV TOP100 cégek egyik legnagyobb kihívása a generációváltás (képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

A KKV TOP100 kiadványban bemutatott 15 nyertes cégről kiderül, hogy szinte mindegyik több mint 20 éves múltra tekint vissza, és nagyrészük családi vállalkozásként működik.

A KKV TOP100 cégek előtt álló egyik legnagyobb kihívás a generációváltás megvalósítása lesz, melyre a díjazottak is tudatosan készülnek, illetve van olyan cég is, ahol már le is zárult a folyamat.

A KKV TOP100 Díjazottak
szolgáltatás kategóriában:

1. helyezett: 3DHISTECH Fejlesztő Kft.
2. helyezett: DORSUM Informatikai Zrt.
3. helyezett: HOLD Alapkezelő Zrt.

ipar kategóriában:
1. helyezett: PRIME RATE Kft.
2. helyezett: Terrán Kft.
3. helyezett: MATERIAL-PLASTIK Kft.

építőipar kategóriában:
1. helyezett: VILL-KORR HUNGÁRIA Villamosipari Kft.
2. helyezett: FK-RASZTER Építő Zrt.
3. helyezett: KE-VÍZ 21 Zrt.

kereskedelem kategóriában:
1. helyezett: SMP Solutions Kft.
2. helyezett: IVANICS Kft.
3. helyezett: BAU-SYSTEME 92 Kft.

mezőgazdaság kategóriában:
1. helyezett: Bio Fungi Kft.
2. helyezett: Városföldi Agrárgazdaság Zrt.
3. helyezett: BOLD AGRO KFT.

A díjazott vállalkozásoknak egy névre szóló, gravírozott kristálytrófeával és a KKV TOP100 kiadványban való bemutatásával fejezik ki elismerésüket a szervezők.