Tőzsdére tart a Pinterest és az Uber is

'Fearless Girl' statue face off Wall Street Bull in New York US New York USA United States 2017 WALL STREET STATUE Charging bull Fearless Girl gender pay gap gender diversity
NEW YORK, USA - MARCH 29: The "Fearless Girl" statue, a four-foot statue of a young girl, defiantly looks up the iconic Wall Street "Charging Bull" sculpture in New York City, United States on March 29, 2017. "Fearless Girl" statue was installed in front of the bronze "Charging Bull" for International Women's Day earlier this month to draw attention to the gender pay gap and lack of gender diversity on corporate boards in the financial sector. The statue will remain at her post until February 2018. Volkan Furuncu / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Miközben a Lyft részvényeivel már a jövő hét végén megkezdődhet a kereskedés, kiderült hogy az Uber nem a technológiai cégeket tömörítő Nasdaq ernyője alatt lép piacra. Eközben a Pinterest is felgyorsítja az eseményeket, ahogy egyre forróbbá válik a szupersztár startupok körül a piaci hangulat.
Vágólapra másolva!

Egyre jobban fokozódik a verseny a két legnagyobb amerikai fuvarmegosztó startup, a Lyft és az Uber között. Csupán néhány nappal azt követően, hogy kiderült, a Lyft a Nasdaqon lép tőzsdére, az Uber bejelentette, a rivális New York Stock Exchange-re (NYSE) esett a választása – írja a Business Insider.

Az Uber egyébként várhatóan áprilisban adja le a végső dokumentumokat a kezdeti nyilvános részvénykibocsátáshoz (IPO), az előrejelzések szerint 120 milliárd dolláros értékeltséggel.

Ezzel az Uber minden valószínűség szerint 2019 legnagyobb IPO-ját hozná össze.

A jelenlegi állás szerint a Lyft részvényeivel a jövő hét végén kezdenek el kereskedni a Nasdaqon. Noha a várakozás itt is hatalmas, a Lyft IPO-ja jelentősen kisebb üzlet lesz, ahogy a cég értéke várhatóan 23 milliárd dollár körül fog mozogni. Ez egyébként a vállalat által meghatározott értékeltségi skála magasabb végét jelentené.

Fokozódik a hangulat a Wall Streeten Forrás: AFP/Bryan R. Smith

A NYSE-nek azonban eddig már elég jó éve van az Ubertől függetlenül is. Csütörtökön a Levi Strauss lépett nyílt piacra az ernyője alatt, de várhatóan a Pinterest is a NYSE-t választja. A Levi Strauss részvénye 31,8 százalékos emelkedés mellett 22,41 dolláron zárt, amivel a harmadik legjobb első kereskedési napot hozta össze a nem technológiai cégek körében 2015 óta.

Mindeközben kiderült, hogy

a Pinterest április közepén léphet tőzsdére, és akár már pénteken benyújthatja az IPO-hoz szükséges végső dokumentumokat

– bár ezek az időpontok nincsenek kőbe vésve a MarketWatch információi szerint. A Pinterest IPO előtti értékeltsége egyébként 12 milliárd dollár volt, és a jelenlegi forgatagban nem is meglepő, hogy a vállalat igyekszik minél korábban tető alá hozni a tőzsdére lépést. Az eddigiek alapján ugyanis jól látszik, rendkívül forró a levegő és hatalmas a várakozás a startupok körül, ahogy a befektetők tűkön ülve várják a nagy üzleteket.