Hatalmas büntetést kapott a Nike

Business Logos in Edmonton Alberta 2018 American multinational corporation Arts Culture and Entertainment Bestof Brand Name Business Finance and Industry Canada CHAIN City Center Colour Image Decor DESIGN DEVELOPMENT ECONOMY Editorial Edmonton Edmonton -
A view of NIKE logo in South Edmonton Common, a retail power centre located in Edmonton, Alberta. On Tuesday, September 11, 2018, in Edmonton, Alberta, Canada. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Labdarúgáshoz köthető ajándéktárgyak határokon túlnyúló árusításának blokkolásáért 12,5 millió euróra büntette az Európai Unió a Nike amerikai sportszergyártó-vállalatot.
Vágólapra másolva!

A cég 2004 és 2017 között az FC Barcelona, a Manchester United, a Juventus, az Internazionale, az AS Roma és a Francia Labdarúgó Szövetség termékeinek forgalmazásával élt így vissza.

illusztráció Forrás: NurPhoto/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Brüsszel szerint azzal, hogy letiltotta a határokon túli árusítást, a szurkolók kevesebb termékből választhattak, ami egyben áremelkedést eredményezett. Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa azt emelte ki,

hogy a Nike megfosztotta a más országokban élő drukkereket attól, hogy kedvenc csapatuk termékeihez hozzájussanak.

Az EU azt is közölte, hogy az eredetileg tervezett bírságot 40 százalékkal csökkentették, mert a Nike együttműködött a két éven át tartó vizsgálat során.