Itt nyit adatközpontot a Microsoft, az Amazon és a Huawei is

server datacenter computer network room interior data center networking rack hosting internet web framework farm workstation render pc tower cluster database business security technology mainframe equipment white processor ethernet storage servers industr
14238282 - modern interior of server room in datacenter design is my own and all text labels and numbers are fully abstract
Vágólapra másolva!
A világ vezető technológiai vállalatai közül több is úgy döntött, a Dél-afrikai Köztársaság lesz új adatközpontjainak otthona. Három vezető felhőszolgáltató, a Microsoft, az Amazon és a Huawei is a legkorszerűbb megoldásokat telepíti oda hamarosan - írja a Quartz.
Vágólapra másolva!

A korszerű tárhelyszolgáltatások biztosítása a vállalati szféra illetve a magánszemélyek részére, a legdinamikusabban fejlődő információtechnológiai szolgáltatások közé tartozik. Globális viszonylatban dollármilliárdos üzletet jelent, forgalma pedig minden várakozás szerint, nőni fog a következő években.

A felhőszolgáltatások egyik központja hamarosan Dél-Afrika lehet, miután vezető vállalatok jelentették be, hogy adatközpontokat létesítenek ott.

A Microsoft - a cég Azure néven viszi felhőszolgáltatását - rögtön két központ létesítését is bejelentette Johannesburgban, míg az Amazon Web Center Fokvárosban nyitja meg első ottani adatközpontját 2020 első negyedévében.

Az első kommentárok szerint, ha az új létesítmények megépülnek, az óriási löketet adhat az ország digitális fejlődésének, ahol egyébként is a kontinens egyik legfejlettebb hálózata működik. Ehhez persze hozzá tartozik: az afrikai kontinens a legutolsó a földrészek digitális infrastruktúra versenyében. Az ilyen volumenű beruházások azonban óriási lendületet adhatnak a fejlődésnek, mely így Dél-Afrikát a felhőszolgáltatások megkerülhetetlen szereplőjévé teheti.

Illusztráció Forrás: Origo

A beruházások valóban jelentősnek ígérkeznek.

Az előzetes információk szerint csak a Microsoft több milliárd dollárt fog költeni a megvalósításra.

10 ezer négyzetméteren állítanak munkába 5000 szervert, melyek a legkorszerűbb technológiák révén, globálisan is képesek lesznek kiszolgálni ügyfeleiket, ideértve az Office365 szolgáltatást használókat is.

A két amerikai óriás mellett, a Huawei is adatközpontot nyit Dél-Afrikában, ahonnan kereskedelmi alapú felhőszolgáltatást fognak biztosítani. Igaz, ez bérelt adatközpontban valósul meg, ami kisebb mint a két riválisé, ugyanakkor a cég máris kenyai és nigériai terjeszkedési tervekről is beszámolt.

Érthető, ha a nagy cégek a felhőszolgáltatás biztosításában látják sikereik egyik lehetséges kulcsát. Az International Data Corporation elemzői szerint, 2018-ban a felhőszolgáltatások piacának globális teljesítménye meghaladta a 62 milliárd dollárt, és éves növekedési potenciálja pedig eléri a döbbenetes évi 30 százalékot.