Megmenekülhet az izlandi fapados

2019.03.27. 19:33

Az Airportal értesülései szerint megmenekülhet az izlandi diszkont légitársaság. 

Ahogy az Origo megírta, nagy bajban van a Wow Air. Úgy tűnik azonban, elkerülheti a csődöt, mert eredményre vezettek a hitelezőkkel folytatott gyors tárgyalások

A jelek szerint nem kell leállnia a Wow Air-nek, bár a minap sajtóértesülések szerint két gépét lefoglalta a lízingcég, így több járatán felfüggesztette a jegyértékesítést, illetve törölt is indulásokat, amik nem voltak jó előjelek.

A cég közleménye szerint azonban sikerült megegyezni a kötvényesekkel, hogy a hitelüket részesedésre konvertálják.

A vállalat emellett még potenciális befektetőkkel is tárgyal a további működés finanszírozásáról.

A cég egyik Airbus A321-es gépeForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Frank Duenzl

Nemrég az Icelandair lépett vissza attól, hogy részesedést vásároljon a pénzügyi gondokkal küzdő helyi fapadosban (tavaly ősszel, az első tárgyalások után is ugyanígy tett). Ezt megelőzően pedig a Wizz Air hátteréből is ismert amerikai befektetőcég, az Indigo Partners állt el a vételi szándékától, bár már előrehaladott tárgyalások zajlottak az utóbbi hónapokban.

Sajtóhírek arról szólnak, hogy az átalakítási terv értelmében az alapító tulajdonos, Skuli Mogensen és a kötvényesek összesen 49 százalékban lennének részvényesek, 51 százalékot pedig értékesítenének – írja az aero.de portál. Egyelőre nem tudni, pontosan milyen befektetőkkel folytatnak megbeszéléseket.