Ilyen még nem volt: hibrid hotel nyílik Magyarországon

Meininger Hotel Budapest
Vágólapra másolva!
Nemzetközi terjeszkedésének következő állomásaként Budapesten nyit új szállodát a Meininger Hotels. A hétemeletes, 184 szobás és 751 ágyas Meininger Budapest Great Market Hall a Fővám téri Központi Vásárcsarnok mellett, a Duna-parti sétány közelében várja hamarosan a vendégeit. Meg kell ismerkednünk egy új fogalommal is, a hibrid hotelével, ami azt jelenti, hogy az épületben egyszerre működik majd hostel, modern szálloda, co-working iroda, közösségi konyha és rendezvény helyszín. A szállodalánc a tervek szerint idén egy további új piacra is belép, nyáron nyitja meg első hoteljét Franciaországban. 
Vágólapra másolva!

A feltűnő, hullámokra emlékeztető, betonból és üvegből készült épület a belváros közvetlen közelében található. A bruttó 6600 négyzetméter alapterületű, hétemeletes szálloda a Meininger Hotels első épülete Magyarországon - írja a Márkamonitor.hu.

A belsőépítészeti koncepciót a magyar iparművészet és a szomszédos Fővám téri Központi Vásárcsarnok ihlette, amelyet neogótikus stílusával Európa egyik legszebb épületeként tartanak számon.

– hangsúlyozza Kai Ratschko, a német Ratschko építészeti iroda tulajdonosa.

Egy izgalmas kialakítású szoba az új hotelben Forrás: Meininger Hotels

A Meininger Hotelsről

A Meininger Hotels

hibrid koncepciója a nemzetközi budget hotelek szolgáltatásait és kényelmét ötvözi a rendkívüli felszereltséggel, amely olyan szolgáltatásokra is kiterjed, mint a vendégkonyha vagy a játékzóna.

Valamennyi hotelre jellemző a kimagasló ár-érték arány, a központi elhelyezkedés, a kiváló színvonalú berendezés, ahogyan a rugalmas szobakínálat is. A szobák között a hagyományos kétágyas szobák, a többágyas privát szobák és az osztott hálótermek egyaránt megtalálhatók.

A Központi Vásárcsarnok melletti Csarnok téren épülő új szállodaépület, a Meininger Hotel, közvetlenül a befejezés előtt Forrás: MTI/Nagy Zoltán

Minden egyes hotel egyedi dizájnnal rendelkezik, amely visszatükrözi a helyi környezet jellegét és rugalmas vendéglátási megoldásain keresztül a legkülönbözőbb vendégek elismerését is kiváltja.

A Meininger jelenleg 25 hibrid hotelt működtet több mint 3805 szobával és 13.403 ággyal 15 európai városban, köztük Amszterdamban, Berlinben, Koppenhágában, Londonban, Milánóban, Münchenben, Rómában, Szentpétervárott és Bécsben.

2019-ben további hotelek megnyitását tervezik Heidelbergben, Münchenben és Párizsban. Emellett 10 hotelprojekt áll fejlesztés alatt, többek között Svájcban, Izlandon és az Egyesült Államokban. A 2017/2018-as üzleti évben a hotellánc 88 százalékos szobakapacitás kihasználtságot ért el.