A brit autógyártás mintegy 15 százalékkal csökkent februárban

volkswagen VW autógyártás Kína
This picture taken on July 6, 2014 shows Chinese auto workers on the assembly line at the FAW-Volkswagen plant in Chengdu, southwest China's Sichuan province, during the visit of German Chancellor Angela Merkel. The plant, the second one in China, produced its first car in October 2011 and is now operating in full capacity with an expected production of 600,000 vehicles in 2014.. AFP PHOTO/GOH CHAI HIN
Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában jelentősen, éves szinten több mint 15 százalékkal csökkent az autógyártás februárban, és ezzel már a kilencedik egymást követő hónapban mértek visszaesést.
Vágólapra másolva!

A brit autógyártók és -kereskedők szövetsége (SMMT) csütörtökön azt közölte, hogy a múlt hónapban 123.203 autó készült Nagy-Britanniában, ami 15,3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Illusztráció Forrás: AFP/Goh Chai Hin

Az SMMT ezt elsősorban a Brexit miatt növekvő fogyasztói bizonytalanságra vezette vissza, de szerepet játszott a piacok zsugorodása ugyanúgy, mint az is, hogy fennakadások voltak a termelésben.

A brit szakmai szövetség kimutatása szerint tavaly ötéves mélypontra, 1,52 millióra csökkent a Nagy-Britanniában gyártott autók száma,

ami 9,1 százalékkal kevesebb, mint az előző évben. Legutóbb 2013-ban állítottak elő ennél kevesebb személyautót a brit autógyárak.