Már távfelügyeleti cég számláit is be lehet fizetni elektronikusan

Couple shopping online Couple - Relationship Computer Toothy Smile Mature Women Mid Adult Women Women Mature Men Senior Men Men Electronic Banking Buy Banking Home Shopping Smirking Paying E-commerce 60-69 Years 50-59 Years 40-49 Years Senior Adult Mature
Happy senior couple making an online purchase. Mature couple making bookings online using credit card on their laptop. Smiling woman with her husband doing online payment with credid card.
Vágólapra másolva!
Márciustól már távfelügyeleti számlákat is be lehet fizetni a Díjneten, miután az országszerte elérhető CRITERION Biztonsági Szolgáltatások Zrt. is csatlakozott az e-számlakezelő és fizetési rendszerhez. A Díjneten tavaly több mint 50 milliárd forint értékben fizettek be lakással kapcsolatos kiadásokat elektronikusan: különböző közműcégek, telefon- és internetszolgáltatók, biztosítók számláit.
Vágólapra másolva!

A háztartásokhoz, otthonokhoz köthető kiadások egy online felületen történő kezelésének egyedüli rendszere a Díjnet, amelyben már több mint 30 számlakibocsátó található. Országos és regionális közműszolgáltatók, telekommunikációs cégek számláinak rendezése mellett lehetőség van biztosítások díjának fizetésére is.

Mostantól pedig egy újabb területtel, a távfelügyelettel bővül a paletta.

A CRITERION az egyik legnagyobb magyarországi, biztonsági szolgáltatásokat kínáló cégcsoport, távfelügyeleti üzletága országos lefedettségű, 24 órás felügyeletet kínál, riasztórendszerek telepítésével kombinálva. A cégcsoport távfelügyeleti üzletágának lakossági ügyfelei, országosan mintegy 18 ezren tudják mostantól a Díjneten fizetni elektronikusan számlájukat, egyszerűen, gyorsan, ingyen.

A Díjnet számlafizetési szolgáltatóhoz csatlakozott szolgáltatók profiljai (montázs a Díjnet.hu nyitóképéből) Forrás: Origo

- mondta Garamszegi Tamás, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója.

Mi az a Díjnet?

A Díjnet Zrt. Magyarország vezető független e-számlakezelési szolgáltatója. A Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló társaság ingyenes szolgáltatás keretében egyetlen felületen teszi lehetővé különböző szolgáltatók magánügyfeleinek, hogy számláikat elektronikus formában tekintsék meg, illetve egyenlítsék ki. A rendszer emellett lehetőséget biztosít számlakibocsátókkal való kapcsolattartásra, észrevételek, reklamációk jelzésére, valamint egyes szolgáltatók esetében mérőállás-bejelentésre is.

A fővárosiak már az összes közüzemi számlájukat egy helyen tudják ingyenesen kezelni a Díjneten.

A Díjnet regisztrált ügyfeleinek száma jelenleg meghaladja a 683 ezret. Tizenegy év alatt a rendszeren keresztül közel 47 millió darab számlát mutattak be - ebből csak tavaly 9,2 milliót –, melyből 4,4 milliót a rendszeren belül bankkártyával, mobiltelefonos fizetéssel, internetbanki fizetéssel, illetve csoportos beszedési megbízással rendeztek az ügyfelek.

A Díjnet nettó értékesítési árbevétele 2018-ban 845 millió forint volt, adózott eredménye pedig 181 millió forint.

A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A számlák kiegyenlítésére számos lehetőség van:

a rendszeren belül bankkártyás fizetéssel, internetbanki átutalással, iCsekk mobilalkalmazással, illetve csoportos beszedési megbízással és egyedi átutalással is végrehajtható a művelet.

A Díjnet emellett ingyenesen biztosítja a múltbéli fizetési tranzakciók megtekintését és a számlák letöltését a bemutatásukat követő 18 hónapig.