A Microsoft nem szereti az április elsejei tréfákat

computer ms
The logo of Microsoft in its headquarters in Beijing, China, on July 29, 2017. The tech giant reported better-than-expected quarterly profit and revenue on Thursday, helped by strong performance in its fast-growing cloud business. (Michael Li/EyePress)
Vágólapra másolva!
Az utóbbi években számos technológiai nagyvállalat követte a Google példáját, és április elsején, a bolondok napján hihetetlen híreket és csínyeket eszeltek ki, ugyanakkor számos esetben ezeknek negatív volt a visszhangja – írja az Independent.
Vágólapra másolva!

Például egy ilyen alkalom volt 2016-ban, mikor a Google vicces, a Gru című meséből ismert mignon mémeket küldött a felhasználóinak, azonban ezzel fontos beszélgetéseket némított el – emiatt a cég elnézést is kért.

Illusztráció Forrás: Origo

– írta a Microsoft marketing igazgatója, Chris Capossela a belső levelezésben, amit a The Verge tett közzé.

A teljes levél kifejezetten utal arra, hogy a technológiai ipar számos kritikát kapott az utóbbi időben állhírek, visszaélések és esetlegesen választásokba történt beavatkozások miatt.

A levélben kifejtik, hogy ugyan ezek a viccek szórakoztatóak, de nem mindig, és hatásuk valójában igen korlátozott, illetve felkérik a dolgozókat, hogy ne tegyenek közzé április elsejei tréfát a nyilvánosság számára.