Maree Suteja Ausztráliából költözött Balira és 2014 áprilisába itt nyitotta meg kávézóját, a Crate Cafét, amit kifejezetten a közösségi média kedvelőinek alakított ki, és kizárólag ezen keresztül reklámozott. A helyet az „Instagram felhasználók paradicsomaként" nevezik nemcsak a turisták, hanem a helyiek is.

A kávézó minimalista elgondolással készült, újrahasznosított raklap bútorok alkotják, valamint

rendkívül világos a hatalmas ablakoknak köszönhetően. A számos egyedi alkotással díszített falak mellett az ételeket is szemkápráztató formában tálalják a vendégeknek.

IllusztrációForrás: Shuttesrtock / Készítette: Anna Maloverjan

Bárki képes szalonnát és tojást sütni, de hogy éred el, hogy bármilyen fotón az látszódjon, az a Crate-ben készült étel?" – tette fel magának a kérdést Suteja a kávézó kialakítása előtt, aki elmondta a CNBC-nek, hogy kávézóját kifejezetten a közösségi média kedvelőinek alakította ki. Az ötlet bevált és az elmúlt öt évben sikerült megdupláznia a hely bevételeit.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Saturday vibe #regram @alena_solod_ @crate.lounge #cratebali #welovetocreate

Cafe Gallery Store Lounge (@cratecafe) által megosztott bejegyzés,

Az étterem Instagram fiókját jelenleg mintegy 47 ezren követik, a galériában pedig az ételek és italok mellett az ott fogyasztó vendégek saját képei is megjelennek. A kávézó ráadásul csak weboldallal és Instagram felhasználói fiókkal rendelkezik, véleménye szerint ez bőven elég ahhoz, hogy tartsa a kapcsolatot a vásárlóival.

A Crate Café reggelit és ebédet is kínál, reggelente pedig hatalmas sor kígyózik a hely előtt, ami igen ritka Canggu városában. Suteja pedig igyekszik vendégelőadókkal is feldobni a kávézóját.

A 2010-ben indított Instagram mintegy egymilliárd aktív havi felhasználóval, valamint 500 millió napi felhasználóval büszkélkedhet. Ráadásul nemrég új funkciót indított el, amivel akár azonnal megvásárolhatóak a bejegyzésekben látott termékek.