A világ hotelüzletének élére tör az Airbnb

Guinness sör Airbnb
Panoráma és sör
Vágólapra másolva!
Az Airbnb szálláshely-szolgáltató cég részesedést szerzett egy olyan indiai hotelláncban, amely öt éven belül a világ legnagyobbja szeretne lenni, megelőzve ezzel a jelenlegi világelső Marriottot.
Vágólapra másolva!

Az OYO napjaink egyik legértékesebb startupja Indiában, és igencsak stabil tulajdonosi szerkezettel rendelkezik, hiszen többek között benne van a japán techóriás, a SoftBank is megtalálható.

Bár mind az Airbnb, mind az OYO elzárkózott további információk közlésétől, sajtóértesülések szerint mintegy 200 millió dolláros üzletről lehet szó.

A szállodalánc értékét tavaly egyébként 5 milliárd dollárra becsülték.

Az OYO eddigi pályafutása során szédületes ütemben növekedett, hiszen alig öt esztendővel ezelőtt egy olyan platformként indult, amelyen keresztül olcsó szállásokat lehetett foglalni indiai hotelekben, ma már azonban nyolc országban, köztük Kínában, Malajziában, Indonéziában és az Egyesült Királyságban 460 ezer szállodai szobával rendelkezik.

Kínában már most az öt legnagyobb hotellánc egyike: itt 280 városban több mint ötezer szálloda van a tulajdonában.

Forrás: Airbnb

A tranzakcióval kapcsolatban úgy vélik, hogy az Airbnb globális jelenléte új távlatokat nyit a számukra.

Az indiai cégben való tulajdonszerzés egyébként pontosan illeszkedik az Airbnb azon stratégiájához, hogy minél jobban felfuttassa már most is gyorsan növekvő szállodai üzletágát.

Ennek keretében a múlt hónapban vásárolta fel a 463 millió dollárra értékelt HotelTonight nevű platformot, amelyen keresztül last-minute hotelekben lehet szállást foglalni.