Az amerikai gyorséttermi lánc új vásárlókat szeretne bevonzani éttermeibe, amihez az Impossible Foods tisztán növényi alapanyagból készült húspogácsái remek lehetőséget kínálnak – állítja a CNN Business.

A Burger King most jelentette be, hogy St. Louis város 59 éttermében kipróbálja a Whoppert az Impossible Foods növényi húspogácsájával, és ha bejön az újítás, akkor ezt kiterjeszti az összes amerikai éttermére.

Impossible BurgerForrás:.impossiblefoods.com

Így, aki minden nap hamburgert akar enni, de nem szeretne mindig marhahúst fogyasztani, annak ez egy remek lehetőség" – nyilatkozta Chris Finazzo, a Burger King Észak-Amerika elnöke.

Az új, tisztán növényi alapú burger egy dollárral kerül többe, mint a hagyományos Whopper.

A húsmentes húspogácsaForrás: Impossible Burger

Az Impossible Whopper kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a marhahúsos eredeti Whopper, ugyanakkor kevesebb benne a koleszterin és nem tartalmaz transzzsírt sem. Ráadásul a növényi alapú húspogácsát úgy tervezték, hogy a hús megjelenésére, textúrájára hasonlítson.

Az Impossible termékeit már közel 6 ezer amerikai étteremben lehet megvásárolni, de a Burger Kinggel most induló partnerség komoly mérföldkő a cég számára.