Ezek a legjobb munkahelyek Japánban, Kínában és a briteknél

Amazon
(FILES) In this file photo taken on September 28, 2011, the Amazon logo is seen on a podium during a press conference in New York. - Amazon reported Thursday, October 25, 2018 that its profit in the recently-ended quarter rocketed to $2.9 billion in a ten-fold increase from the same period last year. Net sales at the e-commerce colossus climbed to $56.6 billion in the third quarter, a 29 percent increase from the $43.7 in sales reported in the third quarter in 2017. However, analysts had expected an even stronger performance by Amazon, prompting shares to sink 6.1 percent to $1,673 in after market trades that followed release of the earnings figures. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A LInkedIn nevű üzleti közösségi oldal legfrissebb kutatása kiderült, hogy mely cégeknél a legjobb most dolgozni. A portál japán, brit és kínai munkavállalók bevonásával készítette el a három országra vonatkozó listát.
Vágólapra másolva!

Kínában az internetes és a technológiai vállalatoknál a legboldogabbak a munkavállalók. A 25 rangsorolt cég közül 15 ezekbe a kategóriákba tartozik. Ez nem is meglepő, hiszen Kínában nagyon gyors ütemben fejlődik az IT szektor.

A teljes lista elkészítéséhez 40 millió kínai felhasználót hívtak segítségül. Ez alapján az első helyen az Alibaba végzett, a második a Baidu lett, míg a harmadik helyen a ByteDance zárt.

A japánoknál, ellentétben Kínával, már a nemzetközileg is bejáratott multiké volt a főszerep. Az ottani munkavállalók szerint az Amazonnál a legjobb dolgozni, a második helyen a Google, a harmadikon pedig a Rakuten zárt.

illusztráció Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A britek kedvencei egyértelműen a pénzügyi vállalatok, de ezen belül is a hazai intézeteket és cégeket részesítik előnybe.

Azonban a britek ízlése gyorsan változik, mivel az idei első tíz közül hat darab tavaly még nem is szerepelt a listán.

A briteknél a legnépszerűbb munkáltató az Amazon, a második a JP Morgan Chase, a harmadik pedig a Sainsbury's lett. A listára olyanok is felkerültek náluk, mint a BP, a Barclays vagy éppen a Goldman Sachs.