Másfél millió forintot gyűjtöttek rászorulóknak a magyar gamerek

2019.04.03. 11:41

Hétfőn a megszokott időben érkezett a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság PUBG versenye, ám ezúttal rendhagyó módon: a mérkőzések ezúttal ugyanis nem a bajnokságon belüli pontgyűjtésről, hanem a rászoruló gyerekeknek való adománygyűjtésről szóltak. A Magyar E-sport Szövetség, a liga támogatói és Magyarország ismert e-sportolói vállvetve álltak be a jó ügy mellé, és nézőiket is az adakozásra buzdították.

Az adományokat az MNEB hivatalos közvetítéséről, illetve a streamelő játékosoktól is egytől-egyig a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára juttatták el a szervezők.

Adományokból és őrült játékmódokból pedig egyáltalán nem volt hiány, amit a közönség lelkesen honorált.

IllusztrációForrás: Getty Images for Xbox Live/David Becker

A közel négy órás élő közvetítés során több mint 1,5 millió forint adományt gyűjtött össze a magyar PUBG közösség. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ilyen példamutató összefogásra képes a hazai gamer társadalom egy jó ügy érdekében" – mondta Németh Beatrix, a jótékonysági esemény szervezője.

Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság díjazásaForrás: Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság

A Magyar E-sport Szövetség a hazai e-sport közösség alakítóinak szövetsége, célja a hazai e-sport fejlesztése, az e-sport élet szervezése.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (MNEB) Magyarország első, több e-sport játékot felvonultató szervezője, liga rendszerű bajnokságsorozatának 2018/19-es szezonjában pedig – melynek összdíjazása 15 millió forint –, a versenyzők öt különböző játékban mérik össze a tudásukat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK