Újabb fapados került bajba, és törölt ma tucatnyi járatot

Flybe légitársaság
A FlyBE plane is about to take off on the runway at Dublin airport. On Thursday, 14 December 2017, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Flybe brit légitársaság – melynek székhelye az angliai Exeterben található – szerdán több tucat járatát törölte működési problémákra hivatkozva. A legtöbb járat az Egyesült Királyságon belül közlekedett volna – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Az érintett járatok Belfast, Birmingham, Southampton, Aberdeen, Edinburgh és Newcastle repülőterére indultak, illetve érkeztek volna.

Illusztráció Forrás: Getty Images/NurPhoto/Artur Widak

A légitársaság közleményében írta, hogy őszintén bocsánatot kér a felmerült kényelmetlenségért.

– nyilatkozta a cég.

A csalódott utasok a közösségi médiában írták meg véleményüket.

Már hétfőn a Flybe egyik járatainak utasai egy hatórás autóbusz-utazás résztvevői lettek, mivel a gép nem indult el, akkor technikai problémára hivatkoztak.

A Flybe idén már kapott segítséget, miután a légitársaság anyagi körülményei megroggyantak. A Connect Airways – amely tagja a Richard Branson vezette Virgin Atlantic konzorciumnak – 2,8 millió fontot fizetett az 1979-ben alapított légitársaságért.

A Flybe 90 járatot üzemeltet, mintegy 40 repülőtérre, és emellett a cég Európa legnagyobb független regionális légitársasága.

Illusztráció Forrás: AFP/Oli Scarff

A brit légitársaság 2017-ben agresszív terjeszkedési stratégiába kezdett – ezzel kezdődtek a problémák –, és még abban az évben 20 millió fontos veszteséget produkált.

Korábban az egyik vezető pilóta küldött levelet a Flybe vezérigazgatójának, és leírta, hogy egy nyereséges és életképes vállalatot tett tönkre a vezetőség hozzá nem értése. A pilótát a levél után felfüggesztették.