Ashton Kutcher magyar startupba fektetett be

2019.04.04. 18:09

Az amerikai színész Fehér Gyulával közösen fektetett be a Bitrise-ba, akik a hónap üzletét hozták össze az Outlyer felvásárlásával. Négy-öt éven belül tőzsdére mennének - írja a Forbes magyar kiadása.

A Bitrise magyar startup óriási tempóban növekszik. A lap interjút készített a cég két vezetőjével, Birmacher Barnabással és Balla Dániellel, amelyből kiderült, hogy angyalbefektetőként Ashton Kutcher amerikai színész is beszállt a hazai vállalkozásba.

A mobilalkalmazás-fejlesztők munkáját egyszerűsítő startupra még 2017-ben csapott le a színész, amikor Budapesten járt felesége forgatása miatt. A befektetett összeg nem nyilvános.

Ashton Kutcher a magyar Bitrise-ba szállt be angyalbefektetőkéntForrás: AFP/2018 Getty Images/Steve Jennings

Kutcher az elmúlt években már inkább befektetéseivel foglalkozik, mint a filmkészítéssel.Több száz millió dolláros befektetési portfóliót hozott össze üzlettársával, Guy Oseary-vel közösen, mára híressé vált startupokba beszállva jókor, jó helyen.

A Bitrise volt 2017-ben az első magyar csapat, akik bejutottak a világ leghíresebb startup programjába.

A cég azzal számol, hogy megháromszorozzák a bevételüket, az év végére pedig a jelenlegi 60 fős munkavállalói létszámról 100-120 főre bővítik gárdájukat. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság mellett Japán felé is nyitnak idén, négy-öt éven belül pedig az amerikai techtőzsdére, a NASDAQ-ra szeretnék vinni a Bitrise-t, amihez 100 millió dolláros bevétel a küszöb.

Cikkünk a Forbes írása alapján készült.