Nem találja ki, mi lesz a sorsa Klapka legendás Vámház körúti üzletének

2019.04.09. 13:03

A legendás Vámház körút 9. szám alatti egykori zálogház épületében cukrászda nyílik a Klapka Üzletház helyén – tudta meg a Blikk. A körülbelül 400 négyzetméteres üzlethelyiségben jelenleg is gőzerővel folynak az átalakítások.

A Kemenes Cukrászda és Bisztró első pesti üzlete nyílik meg a Vámház körúton, úgy tervezzük, hogy a nyár elején - erősítette meg a lapnak az üzlet társtulajdonosa, Leveles-Barta Tímea, akitől azt is megtudták, hogy a cukrászda családi vállalkozás, és Biatorbágyon egy 70 embert foglalkoztató manufaktúra is működik az édesanyja vezetésével.

Klapka György interjú közbenFotó: Nagy Attila [origo]

Klapka György 2017 januári halála után nagy kérdés volt, mivé lesz az üzletember hagyatéka. Eleinte legkisebb lánya, Klapka Sandy vette kézbe az üzletház irányítását, de nővére, Nicole hamar átvette tőle a gyeplőt. Ekkor hirdették eladásra a hatalmas üzlethelyiséget, ami jóval áron alul, a Blikk információi szerint mindössze 320 millió forintért kelt el. Egy meg nem nevezett hölgy lett az új tulajdonos, aki néhány átalakítás után bérbe adta a helyet.

Klapka György üzletember új reklámügynöksége, a Klapka Reklám bemutatkozó sajtótájékoztatóján, a Klapka árverési csarnokban 2013 szeptemberébenForrás: MTI/Földi Imre

Az "aranyember" végrendelete sok fejtörést okozott a családnak. Volt olyan gyermeke, akit ki akart tagadni az örökségből, de olyan is akadt, akit DNS-tesztre kötelezett. Klapkáék végül békésen egyeztek meg a vagyon elosztásáról. A legidősebb testvér, ifj. Klapka György - akire az üzletember szíve szerint semmit sem hagyott volna - végül két autót és az üzletház fölötti ingatlant kapta meg, az özvegyre pedig a budai villa maradt, amelyet jelenleg is árul. Nicole, Sandy, Dennis és Christian az üzlethelyiségért kapott 320 millió forinton osztoztak.