Dübörgő könyvespolcokkal erősít az IKEA

2019.04.14. 10:10

Az otthoni hangrendszereket fejlesztő amerikai Sonosszal állt össze az IKEA, és egy új termékcsaládot vezetnek be: a Symfonisk sorozat első két terméke a valaha kapható leghangosabb asztalilámpa- és könyvespolchangszóró lesz.

A multifunkciós hangfalakat még idén piacra dobják Magyarországon is – írja a Forbes.

A lámpa wifis hangszóróval működik, az ára 179 euró, a könyvespolcot pedig lehet fali tárolásra használni 3 kilogrammig, vagy egyszerűen csak elrejteni a könyvek között, ez 100 euróba kerül.

A IKEA Symfonisk megoldásaForrás: IKEA

Magyarországi árakról későbbre ígértek tájékoztatást. 

Mindkét termék kompatibilis a Sonos saját termékeivel, és mobilalkalmazáson keresztül irányítható, továbbá a lejátszási lista kiválasztható lesz az IKEA okosotthon-termékcsaládjának kijelzői és időzítői menüjéből is.

A svéd lakberendezési vállalat szeretne még közelebb kerülni az intelligens otthonok megalkotásához, melyet még 2015-ben kezdett meg a vezeték nélküli töltőkkel, majd folytatott az okos-világításirendszerekkel.

A lámpa-hangszóró és a polc-hangfal formatervét az IKEA, a technikát a Sonos szállította.

A tervezés folyamatáról Iina Vuorivirta, az egyik ötletgazda elárulta, hogy a kezdetektől megkérdőjelezték a high-tech készülékek hagyományos esztétikáját.

„A lámpa-hangszóró gondolata bizonyos értelemben a kandalló mintájára született, hiszen ez az egyetlen dolog az otthonunkban, mely meleg fényt és hangot is ad”

– mondta a tervező.