Belehúznak a NAV-revizorok a húsvéti ellenőrzésekbe a nagyhéten

húsvéti asztaldísz
A kosárdísz sosem megy ki a divatból!
Vágólapra másolva!
A NAV a nagyhéten is folytatja a kiemelt ellenőrzéseket az online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózók körében. Azok számíthatnak a revizorok megjelenésére, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről. Mintegy másfélezer olyan vállalkozásról van szó, melyek 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította. Ezen felül a NAV rákapcsol a húsvéti ellenőrzésekre is, több megyében elsősorban ilyen profilú kereskedőket ellenőriznek a héten.
Vágólapra másolva!

A NAV Észak-budapesti, Kelet-budapesti és Dél-budapesti, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy, Vas és Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

elsősorban a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékeket (sonka, tojás, édesség, ajándék, illatszer) értékesítőknél végeznek ellenőrzéseket,

a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását vizsgálják április 18. csütörtökig. Győr-Moson Sopron és Zala megyében az ellenőrzések április 22. hétfőig tartanak.

A NAV Bács-Kiskun megyében kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben, így a nagyhéten is.

Az ellenőrzések célpontja a számla- és nyugtaadás, valamint az online pénztárgépek üzemeltetése, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

A húsvéti adóellenőrzéseken a revizorok a húsárukat, tojásokat, édességet és húsvéti ajándékokat árusító üzleteket kiemelten ellenőrzik Forrás: Taste of home

A NAV baranyai munkatársai aktív jelenléttel ellenőrzik a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, zöldséget és gyümölcsöt árusítók számla- és nyugtaadását, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálás is végeznek.

Ezen kívül a revizorok a megye területén zajló építkezéseken is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A húsvéti ellenőrzések a megyében április 21. vasárnapig tartanak.

Békés megyében április 18. csütörtökig

fokozottan ellenőrzik azokat a húsboltokat, amelyek tevékenysége veszteséges vagy alacsony jövedelmezőségű

(nyugta-, számlaadás, valamint a foglalkoztatottak ellenőrzése mellett a forgalmi viszonyok alakulása, az online pénztárgépek bevételi adatai lesznek a célkeresztben, akár ismétlődő jelleggel).

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Cikkünk a NAV Adótraffipax oldala alapján készült, ahol további, településekre is lebontott adatokat is olvashatnak a heti adóellenőrzésekről.