Ezért zárnak be sorra az amerikai üzletek

bolt, végleges bezárás
Vágólapra másolva!
Ugyan még csak április van, de már körülbelül 6 ezer bevásárlóközpontban található üzlet húzta le a rolót – több, mint amennyi tavaly egész évben bezárt – annak ellenére, hogy a bevásárlóközpontok nagyobb hangsúlyt fektetnek a vásárlók szórakoztatására – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Az USA legjobb bevásárlóközpontjai tavaly augusztusban érték el forgalmuk csúcsát, azóta azonban csökken a forgalom – állítja a Thasos analitikai cég jelentése, ami mintegy 100 millió mobilfelhasználó adatait figyelte meg.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A jó hír, hogy számos kiskereskedő visszatért a plázákba, és a 2018-as promóciók során több vásárlót tudtak az üzletekbe becsábítani. „De ha veszteségesen értékesítesz, nem csinálhatod sokáig" – elemezte a helyzetet John Collins, a Thasos társalapítója és vezető terméktisztviselője.

Az egyik probléma, hogy egyre többen vásárolnak online, míg a bevásárlóközpontok tulajai nagy befektetéseket eszközöltek, hogy növeljék a látogatók és a vásárlók élményeit, azonban nincs arra bizonyíték, hogy elérték céljukat.

Eddig 5.994 üzlet jelentette be, hogy bezár az idén, míg 2.641 új üzlet nyílik – állítja a Coresight ingatlanközvetítési adatokra hivatkozva.

Ezzel szemben 2018-ban 5.864 üzlet zárt be, míg 3.239 nyitott meg.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/Stephen Maturen

A tervezett bezárások között szerepel a Payless ShoeSource cég, ami csődeljárást kezdeményezett, valamint több száz ruházati üzlet, például a Gap, a Victoria's Secret, és a Charlotte Russe. Ugyanakkor az olyan kiskereskedelmi láncok, mint az Aldi, a Levi's és a Dollar Tree idén új üzletek nyitását tervezi.

– nyilatkozta Deborah Weinswig, a Coresight alapítója és vezérigazgatója.

Eközben a bevásárlóközpontok kénytelenek voltak újrakötni a bérleti szerződéseket a régi bérlőikkel, és engedni az árból, hogy az üresen tátongó üzleteket kiadhassák.