A TikTok már nem érhető el az indiai felhasználók számára, miután egy bírósági ítéletben megtiltották, hogy letölthetővé tegyék – írja a BBC.

Az alkalmazás igen népszerű Indiában, ám számos politikus szerint bátorítja a pornográfiát, és a videómegosztón keresztül szexuális ragadozók akár gyerekeket vehetnek célba.

IllusztrációForrás: AFP/Joel Saget

A déli Tamilnádu állam bírósága április 3-án kérte a TikTok betiltását, valamint levelet küldtek Apple-nek és a Google-nak, hogy tartsák be a bírósági rendeletet. A Google az indiai Play áruházából kivette a Bytedance Technology által fejlesztett alkalmazást, ami szerdától szintén nem érhető el az Apple áruház kínálatában.

A TikTok szóvivője elutasította a válaszadást a helyzetről, mivel az ügy még mindig a bíróságon van. Az állami bíróság beadványokat kért a Bytedance-től az ügyben, a következő meghallgatás április 24-én lesz. 

IllusztrációForrás: AFP/-

A vicces effektekkel működő alkalmazás rövid videókat rögzít, és

több mint 240 millió alkalommal töltötték le Indiában, és csak idén januárban mintegy 30 millió felhasználó telepítette az alkalmazást.

Salman Waris, a TechLegis Advocates & Solicitors technológiai ügyvédje elmondta, hogy a Bytedance elleni jogi intézkedés precedenst teremthet az indiai bíróságokon.