Bemutatjuk a világ legügyesebb nyusziját

bini the bunny
Vágólapra másolva!
Az Origo nemrégiben számolt be a festegető malac, Pigcasso művészetéről, mely egyúttal az üzleti sikereket is meghozta a dél-afrikai állatmenhelyen éldegélő alkotónak. Az egyetlen képével akár 4000 dollárt is megkereső disznó művészi vetélytársa az állatvilágból Bini, a holland lop, azaz egy francia fajta és a holland törpenyúl keresztezéséből született, különlegesen tehetséges tapsifüles. Bini ugyanis nemcsak festeni szeret, kosárlabdában például hivatalos Guiness-rekordot is felállított.
Vágólapra másolva!

Idén ünnepli hetedik születésnapját Bini, a festegető nyúl. Ahogy egy lap arról beszámolt, Bini már saját weboldala, illetve Facebook-profiljának elindítása előtt népszerű volt. 2013-tól már rendszeresen kerültek fel különböző videós csatornákra olyan anyagok, melyekben Bini kosárlabdázik, vagy épp fogai közé ecsetet szorítva, többféle színt használva munkáihoz, absztrakt festményeket hoz létre.

Bini, a sok mindenben tehetséges nyúl Forrás: Bini the bunny Facebook

Gazdája, Shai Asor, 2012-ben vásárolta meg a nyulat, azóta Los Angelesben élnek. Az eltelt évek pedig valóságos Bini-lázat indítottak el az interneten, köszönhetően annak, hogy a festő-kosárlabdázó nyúl csupa olyan dolgot is kipróbált, amit nyulak előtte nem.

- mondta Asor, aki azt is kifejtette, mindig is bátorította Binit arra, hogy kipróbálja magát több dologban is. Bini gazdája azt is közölte, a sikerhez az is kellett, hogy ne idegeskedjen azon, ha a lakásban ténfergő nyúl rendetlenséget hagy maga után - inkább hagyta, hogy a nyúl felfedezze környezetét, és megmutassa a világ számos dolga iránti nyitottságát.

Így lehetséges, hogy Bini pályafutása alatt volt már fodrász és Superman is, 2017-ben pedig a Guiness-rekordok Könyvébe is bekerült, mint a valaha volt, egy perc alatt a legtöbbet zsákoló nyúl.

2018 pedig különösen mozgalmas év volt Bini számára. Díszvendégként meghívták a Nyúl Péter című családi film premierjére, ősszel pedig bemutatták a főszereplésével készült rövidfilmet, a Rabbit Home Alone-t, ami az 1990-es Reszkessetek betörők! című mozit parodizálja.

A nyúl 2019-ben a National Geographic egyik könyvében is szerepel, ami 300 különleges tényt közöl az USA-ról. A kötetben Bini kosaras teljesítménye miatt kapott helyet. YouTube-csatornája közben pedig 140 ezer feliratkozónál, Facebook-oldala 250 ezer követőnél jár, videói pedig többmilliós nézettséget produkáltak.

Bini gazdája elmondta, számos dologra sikerült a nyuszit megtanítania, ám talán a legfontosabb ezek közül a festészet.

Bini vászon iránti vonzalma nagyon hamar megmutatkozott, Asor pedig nem is tagadja a vele készült interjúkban, hogy jó pénzt hoznak a nyúl alkotásai.

Bini saját webáruházában már néhány tíz dollárnak megfelelő összegért is lehet venni vele kapcsolatos szuveníreket, fotójával díszített ajándéktárgyakat, esetleg DVD-ket egy-egy kísérő képpel. De ha eredeti Bini-képeket szeretne valaki rendelni, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Három, különböző, kis méretű képet tartalmazó kollekcióért akár 500 dollárt (kb. 140 ezer forint) is fizetni kell.