Alig néhány hete csak, hogy bejelentették az őfelsége legtitkosabb ügynökének kalandjait bemutató új film címét, már az is kiderült, hogy abban James Bond egy elektromos meghajtású Aston Martinnal veszi fel majd a harcot az éppen aktuális ellenségével. A 2015-ben még tanulmányautóként bemutatott, azóta véglegesített változat most Aston Martin Rapide E néven jelenik majd meg a mozifilmben, és ugyan limitált darabszámban, de sorozatgyártásba is kerül.

James Bond végre csökkenti szén-dioxid-kibocsátását is, miközben – legalábbis akciófilmes értelemben – sokadjára is megmenti a világot. Ehhez az új filmben az Aston Martin sportkocsijának elektromos meghajtású, Rapid E néven futó változata lesz segítségére.

Az autócsoda a héten mutatkozott be a Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon. A gyártó képviselője ennek kapcsán azt közölte, mindössze 155 darabot gyártanak majd a modellből, írja a Quartz. A vállalat kínai regionális értékesítési képviselője pedig azt mondta, az első, teljesen elektromos Aston Martin 326 ezer dolláros, azaz mintegy 91 millió forintos áron lesz megvásárolható.

Kattintson a képre, és nézze meg galériánkat a szuperkém következő autójáról!

Kattintson a képre!Forrás: Carscoops/Aston Martin

Bár az autó csak elektromos meghajtással érkezik, nem kell attól tartani, hogy teljesítményével probléma lesz akkor, amikor Bond – várhatóan – hosszú és nyaktörő autós mutatványokat bemutató üldözésbe keveredik azzal. A két villanymotor 610 lóerős teljesítményt produkál, a hátsó kerekeket hajtva, így a sofőr legfeljebb 250 kilométeres óránkénti végsebességgel száguldozhat azzal.

Az autó négy másodperc alatt gyorsul százra.

Bond kalandjait az autóban nagyjából egy év múlva láthatják a nézők, a film forgatása ebben a hónapban kezdődött.

A típust megrendelő vásárlók pedig legkorábban ez év végén kaphatják meg saját elektromos meghajtású kémautójukat.