A Disney-örökös szerint vérlázító a cég vezérigazgatójának fizetése

2019.04.23. 15:02

Abigail Disney, a médiavállalat társalapítójának, Roy Disney-nek az unokája bírálta a jelenlegi vezérigazgató, Bob Iger igen magas, 66 millió dolláros tavalyi fizetését – írja a CNN Business.

Iger 66 millió dolláros (18,8 milliárd forint)

tavalyi fizetése 1.424-szer magasabb, mint a Disney alkalmazottak átlagos fizetése, ami az Equilar-tanulmány szerint évi 46 ezer dollár (13,1 millió forint). Iger tavalyi magas fizetését a XXI. század egyik legnagyobb média felvásárlásának nevezett Fox egyesülés bónuszának köszönhette. Idén várhatóan 35 millió dollárt kap majd kézhez.

Abigail DisneyForrás: AFP/Getty Images/Jemal Countess

Iger zsebből ki tudta volna fizetni a dolgozók 15 százalékos béremelését, és még így is tízmillió dollárt maradt volna a zsebében" – mondta Abigail Disney egy csütörtöki esemény keretében, majd hozzátette, hogy Iger fizetési szintje maró hatással van a társadalomra.

Van egy pont, ahol már túl sokat keresnek az emberek – fejtette ki egy tucat Twitter bejegyzésben az örökös.

Tavaly a Disney új megállapodást írt alá a szakszervezetekkel, ennek értelmében 2021-re 15 dollárra (4 ezer forint) növelik a Walt Disney World Resort dolgozóinak órabérét, miközben a Disneyland minimálbért kereső dolgozóinak is megemelték a fizetését, 15 dollárra idén.

Bob IgerForrás: AFP/Valerie Macon

Annak ellenére, hogy ez körülbelül a kétszerese az állami minimálbérnek (ami 7,25 dollár, az az 2 ezer forint óránként), Disney megkérdőjelezte, hogy

egy olyan vállalat, ami jövedelmezőbb, mint valaha, miért fizet éppen csak többet, mint a minimálbér.

A vállalat tavaly rekordnyereséget produkált.

Ha a legmagasabb fizetés és a legalacsonyabb fizetés között ekkora különbség van, az sérti a tisztességérzetünket" – írta egyik bejegyzésében.

IllusztrációForrás: AFP/Bertrand Guay

Abigail Disney továbbá megkérdőjelezte azt az ezer dolláros bónuszt, amit a cég tavaly 125 ezer alkalmazottjának adott:

szerinte az emberek, akik a cég sikeréért dolgoznak jobban örülnének egy tisztességes fizetésnek, amiből meg tudnak élni, nem éheznek, és nem lakókocsiban kénytelenek élni.

A cég válaszában úgy fogalmazott, hogy történelmi befektetéseket kezdeményezett a dolgozói körében, mint például a különleges oktatási támogatás és kedvezmények, amik lehetővé teszik, hogy akár teljesen ingyen főiskolai diplomát vagy szakképesítést szerezzenek az alkalmazottak. Továbbá a vállalat megvédte a 2005 óta vezérigazgatói posztot betöltő Iger kiemelt fizetését, mivel az 90 százalékban a teljesítményén alapul.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK