Két megyében is a vendéglátósokat ellenőrzi a héten az adóhivatal

NAV, adóellenőrzés, adóellenőr, Nemzeti Adó- és Vámhivatal épülete
Vágólapra másolva!
Az Adótraffipax oldal információi alapján az Origo összegyűjtötte a nagyobb adóellenőrzéseket a héten.
Vágólapra másolva!

Kiemelt ellenőrzésként az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) továbbra is. Előzetes kockázatelemzés alapján azokat ellenőrzik, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben, így ezen a héten is. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyek fokozott ellenőrzése zajlik majd 2019. április 26-án és 27-én (pénteken és szombaton) Győrött.

Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják.

Heves megyében a revizorok egész áprilisban a társhatóságokkal együtt ellenőrzik fokozottan a megyei piacokat, vásárokat, köztük a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megyében 2019. április 23. és 26. között a gyógyászati segédeszköz-, valamint az optikai üzletek ellenőrzésére kerül sor,

kiemelten a nyugta- és számlaadás, az áruk eredete, a készpénzkészlet és az alkalmazottak bejelentése tekintetében.

Győr-Moson Sopron és Somogy megyében a vendéglátóipart ellenőrzi a NAV a héten Fotó: Hartl Nagy Tamás

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága

ezen a héten ismét előtérbe helyezi az építőipari vállalkozások ellenőrzését.

Mind a kisebb, mind pedig a nagy volumenű munkálatoknál számíthatnak az ellenőrök megjelenésére, a revizorok a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják. Emellett

fokozott figyelemre számíthatnak a vendéglátóhelyek és a cukrászdák,

ahol a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják.

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. április 23. és 30. között kiemelten ellenőrzik a mezőgazdasági üzleteket és a kertészeteket, ugyancsak a nyugtaadás, az online pénztárgépek használata és az alkalmazottak bejelentése tekintetében.

Zala megyében 2019. április 23-tól május 3-ig között fokozottan ellenőrzik azokat az üzleteket, ahol az online pénztárgépek nem kommunikálnak a NAV szerverével. A revizorok a pénztárgépek éves felülvizsgálatát, a készpénzkészletet, a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését is vizsgálhatják.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Cikkünk a NAV adótraffipax oldala alapján készült, ahol sokkal részletesebb, településekre is lebontott információk is találhatók.