Lady Gagának majdnem tönkrement a karrierje

2019.04.23. 16:11

Valószínűleg nem sokán tudják, de a kilencszeres Grammy-díjas Lady Gaga karrierje első éveiben teljesen csődbe ment, sőt még 3 millió dolláros adósságot is felhalmozott a The Monster Ball világ körüli turnéja alatt.

A vasárnap esti Grammy-díjkiosztón három díjat is nyert, kettőt a Shallow, egyet a Joanne című dalért. Az amerikai énekesnő, akinek eredeti neve egyébként Stefani Germanotta, Twitter-bejegyzésében túláradó örömének adott hangot a sikerrel kapcsolatban, mondván, hogy ennél nagyobb elismerésre nem is számíthatott volna.

A CNBC ebből az alkalomból íródott cikke ugyanakkor hozzáteszi, hogy noha a koncertszínpadokon Lady Gaga több mint egy évtizede sikeres, ám anyagilag nem mindig volt az. A New York-i születésű világsztár 2008-ban jelentette meg első albumát The Fame címmel, majd turnék, Grammy-díjak következtek, s miután több mint 11 millió lemezt adott el világszerte, vagyona is szépen kezdett gyarapodni.

Legalábbis mindenki így gondolta, és persze saját maga is. Egy alkalommal azonban a Financial Timesnak adott interjújában elárulta, hogy a 2009-2011 között The Monster Ball címmel szervezett második világ körüli turnéja szó szerint a tönk szélére juttatta.

Lady Gaga az idei Oscar-díjátadónForrás: FilmMagic/2019 Jeff Kravitz/Jeff Kravitz

A legviccesebb a dologban talán az volt, hogy ő maga egyáltalán nem is tudott róla!
Emlékszem, hogy bármely ismerősömet hívtam fel, és azt kérdeztem tőle: miért mondja mindenki, hogy kifutottam a pénzből? Ez nevetséges, hiszen a sikerlisták élén állnak a dalaim! – emlékszik vissza a nehéz időkre. – Ám erre a vonal másik végéről mindig azt a választ kaptam, hogy: 3 millió dolláros adósságod van!Azóta persze nemhogy kilábalt a pénzügyi gondokból, hanem immár megkérdőjelezhetetlenül anyagilag is sikeres lett. A Forbes magazin szerint tavaly csak az első fél évben 50 millió dollárt keresett. Saját elmondása szerint viszont egyáltalán nem érdekli a pénz, és elsősorban popsztárkarrierjét szeretné tovább építeni. A legdrágább dolgok, amelyeket eddig vásároltam, az egy szívbillentyű volt édesapámnak és egy Rolls-Royce a szüleim házassági évfordulójára, minden mást visszaforgatok a karrierembe – jellemzi a pénzhez való viszonyát.