A többség boltban vesz könyvet

Xinhua könyvesbolt, Tadao Ando
Customers read books in a branch of Xinhua Bookstore, the state-owned largest bookstore chain in China, named "Space of Light", in Shanghai, China, 17 December 2017. Xinhua Bookstore, the state-owned largest bookstore chain in China, completed its makeover and celebrated its 80th anniversary in one of its branches in Shanghai, China. The new store, named "Space of Light", was designed by Japanese architect Tadao Ando and covered around 1,600 square meters.
Vágólapra másolva!
Bár a webáruházakból is egyre többen rendelnek könyvet Magyarországon, a többség elsősorban a hagyományos könyvesboltokat preferálja, és a rendszeresen olvasók nagyjából harmada vásárol havonta vagy annál is gyakrabban - olvasható a Világgazdaságban.
Vágólapra másolva!

A lap a Picodi smart-shopping platform felmérését ismertetve azt írja, hogy a magyarok 68 százaléka a hagyományos könyvesboltokat részesíti előnyben, ha olvasnivalót keres, a könyvtári kölcsönzés aránya 9 százalék, a barátoktól, ismerősöktől kölcsönkérésé pedig elenyésző, 1 százalék.

A megkérdezettek 22 százaléka válaszolta azt, hogy nem nagyon olvas, illetve nem érdeklik a könyvek. Arra a kérdésre, hogy vásárolt-e az elmúlt egy évben könyvet, a nők 76, a férfiak 64 százaléka válaszolt igennel.

Könyvesbolti kínálat Forrás: AFP/Imaginechina/Wang Yadong

Annak ellenére, hogy a hangoskönyvek világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, Magyarországon a digitális vagy CD formátumban megjelenő hangoskönyvek vásárlási aránya mindössze 1 százalékra tehető.

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók többsége, 88 százaléka elégedett a könyvpiaci felhozatallal.