A Google-t is birtokló Alphabet rendkívüli sebességre kapcsolt az ázsiai és csendes-óceáni térségben mind a felhasználók száma, mind a szolgáltatás igénybevételének gyakorisága tekintetében – írja a CNBC.

A YouTube aszerint rangsorolja a piacokat, hogy mennyi időt töltenek a felhasználók videók megtekintésével, és ez alapján az öt legnagyobb piaca egyértelműen Ázsiában van – mondta Ajay Vidyasagar, az Ázsia-csendes-óceáni regionális igazgató.

Az öt legforgalmasabb ország India, Indonézia, Japán, Thaiföld és Vietnám.

IllusztrációForrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Mind az öt országban két, vagy akár három számjegyű a növekedés évente, a mobilinternet elterjedése a régióban pedig igazi piaci fordulatot hozott" – mondta Vidyasagar egy Indonéziában tartott konferencián.

Ázsiában adják el jelenleg a legtöbb okostelefont a világon, 

a térségben a legkiemelkedőbb az indiai és az indonéz piac, emellett a nagysebességű mobil internet-kapcsolatok fejlesztése a videós tartalmakat is hozzáférhetővé tette a vásárlók számára.

IllusztrációForrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Amit az elmúlt években Indiában láttunk, az valóban megdöbbentő, az ország lakosságának 85 százaléka mobillal kapcsolódik fel az internetre, tavaly például három számjegyű volt a növekedés a mobilos videómegtekintéseknél" – tette hozzá Vidyasagar.

A YouTube-on található videókat világszerte több milliárd felhasználó nézegeti.