A Media Markt és a Saturn anyacége, a Ceconomy cégcsoport a két cég radikális létszámleépítéséről döntött, többszáz alkalmazottat készülnek elküldeni. A döntés után tájékoztatják a munkavállalókat.

A jelentős létszámleépítés különösen az Ingolstadtban székelő igazgatóság részlegeit érinti majd. A két elektronikai kiskereskedelmi lánc ezzel jobban koncentrál az üzleti tevékenységre a jövőben, és egyszerűbb szervezeti működést alakít ki.

A Media Markt és a Saturn Németországban mintegy 28 ezer embert foglalkoztat. A Media Saturn szóvivője nem kommentálta a kiszivárgott információkat, ahogy a Ceconomy sem adott bővebb tájékoztatást az ügyben.

Az elmúlt pénzügyi évben a vállalat jelentős profitcsökkenést szenvedett el, aminek hatására szinte az egész menedzsmentet leváltották.

Leépít németországi központjában a Media Markt és a Saturn - nem bírják az online versenyt az AmazonnalForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bodo Marks

Decemberben a Media Saturn új vezetője, Ferran Reverter elismerte, hogy az elektronikai lánc túl hosszú ideig kivárt, és ez idő alatt sem talált választ az amerikai kiskereskedelmi óriás, az Amazon jelentette kihívásra. Reverter most a megszorító program utolsó simításain dolgozik.

Dieter Haag Molkenteller, a Ceconomy igazgatósági tagja már korábban is utalt arra, hogy több adminisztratív feladatot kell összevonni a Ceconomy düsseldorfi központjában a Média-Saturn ingolstadti központjának rovására.

A Media Markt és a Saturn nemzetközi szinten mintegy 1000 üzletet üzemeltet és 59 ezer embert foglalkoztat.

Cikkünk a Westdeutsche Allgemeine Zeitung cikke nyomán készült.