A Microsoft elérte az álomhatárt

Microsoft To Layoff 18,000 GettyImageRank3 Built Structure HORIZONTAL USA CAMPUS Washington State Redmond - Washington State Headquarters ECONOMY Microsoft Redmond Campus
REDMOND, WASHINGTON - JULY 17: A building on the Microsoft Headquarters campus is pictured July 17, 2014 in Redmond, Washington. Microsoft CEO Satya Nadella announced, July 17, that Microsoft will cut 18,000 jobs, the largest layoff in the company's history. (Stephen Brashear/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Microsoft elérte az ezermilliárd dolláros álomhatárt. A mostani harmadik negyedéves jelentésük közzététele után a részvények, várakozások felett, három százalékkal emelkedtek – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Az elemzők egydolláros (290 forint) emelkedésre szamítottak részvényenként, ám a kereskedés során végül 1,14 dollárt (330 forint) értek el, így az összbevétel-emelkedés 30,6 milliárd dollár lett – a Refinitiv adatai szerint.

Illusztráció Forrás: AFP/2014 Getty Images/Stephen Brashear

A Microsoft részvények az elmúlt években összességében 34 százalékot emelkedtek,

és a meghosszabbított tőzsdei kereskedés során 130,5 dollár (37 ezer forint) fölé növekedett részvényenként, így a cég piaci értéke meghaladta az ezermilliárd dollárt.

Miután a vállalat erőteljesen nyitott a nyilvános felhőszolgáltatások felé, az értékesítés mintegy 14 százalékkal emelkedett az utolsó negyedévben – maga a felhőszolgáltatások pedig 41 százalékkal nőttek.

Bár a Microsoft felhőszolgáltatása, az Azure még mindig kisebb a rivális Amazon Web Service-nél, ugyanakkor a Stifel elemzői szerint gyorsabban növekszik.

Bill Gates, a Microsoft alapítója Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

A Microsoft jelezte, hogy a becslések alapján a negyedik negyedéves bevétele várhatóan minimum 32,2 milliárd dollár lesz.