Életbiztosítót indít az egyik legnagyobb dohánygyár

Female doctor hand holding and filling patient history list Medical Insurance Service Medical Test Diagnostic Medical Tool Women Females Visit Prescription Insurance Clinic Medical Student Clipboard Help - Single Word Prescription Medicine Practicing Comp
Female doctor hand holding and filling patient history list at clipboard pad during physical. Exam, er, disease prevention, ward round, visit check, 911, prescribe remedy, healthy lifestyle concept
Vágólapra másolva!
Saját életbiztosító társaságot alapít a világ egyik legnagyobb dohányipari vállalata, a Philip Morris - írja a CNBC. A leszokók vagy az e-cigarettára váltók kedvezményt kaphatnak díjaikból.
Vágólapra másolva!

Már a neve is megvan a Philip Morris életbiztosításokat kínáló cégének: a Reviti egyelőre csak az Egyesült Királyságban kínálja majd szolgáltatásait, de a tervek szerint idővel a tengerentúli piacokon is ügyfeleket akar megszólítani.

A cég kedvezményt kínál azoknak a dohányosoknak, akik leszoknak vagy kevésé egészségkárosító dohánytermékekre váltanak.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/megaflopp/Megaflopp

A kedvezmény mértékét tudományos igényű analízissel számítják majd ki. Különösen az e-cigarettát használóknak lehet mindez érdekes, hiszen a brit egészségügyi szervezetek ezt a termékfajtát korábban támogatták azért, hogy inkább váltsanak erre a dohányosok az egészségtelen hagyományos dohánytermékekről.

Az előzetes információk szerint, az e-cigarettára váltók 2,5 százalékos mértékű kedvezményt kapnak.

Akik viszont a cég saját, iQOS nevű termékét választják - a saját szabadalom az elektromos és a hagyományos cigaretta keveréke -, ennél lényegesen nagyobb mértékűre.

Akik pedig már legalább 1 évnyi cigarettamentes időszakot tudhatnak maguk mögött, 50 százalékos kedvezményre számíthatnak - jelezte a vállalat.

Egy 20 éve nemdohányzó havi díja 5 font körül indul majd (kb. 2000 forint), és akár 150 ezer fontra is jogosult lehet a kedvezményezett kifizetés esetén.