Életbiztosítót indít az egyik legnagyobb dohánygyár

2019.04.28. 06:59

Saját életbiztosító társaságot alapít a világ egyik legnagyobb dohányipari vállalata, a Philip Morris - írja a CNBC. A leszokók vagy az e-cigarettára váltók kedvezményt kaphatnak díjaikból.

Már a neve is megvan a Philip Morris életbiztosításokat kínáló cégének: a Reviti egyelőre csak az Egyesült Királyságban kínálja majd szolgáltatásait, de a tervek szerint idővel a tengerentúli piacokon is ügyfeleket akar megszólítani.

A cég kedvezményt kínál azoknak a dohányosoknak, akik leszoknak vagy kevésé egészségkárosító dohánytermékekre váltanak.

IllusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/megaflopp/Megaflopp

A kedvezmény mértékét tudományos igényű analízissel számítják majd ki. Különösen az e-cigarettát használóknak lehet mindez érdekes, hiszen a brit egészségügyi szervezetek ezt a termékfajtát korábban támogatták azért, hogy inkább váltsanak erre a dohányosok az egészségtelen hagyományos dohánytermékekről.

Az előzetes információk szerint, az e-cigarettára váltók 2,5 százalékos mértékű kedvezményt kapnak.

Akik viszont a cég saját, iQOS nevű termékét választják - a saját szabadalom az elektromos és a hagyományos cigaretta keveréke -, ennél lényegesen nagyobb mértékűre.

Akik pedig már legalább 1 évnyi cigarettamentes időszakot tudhatnak maguk mögött, 50 százalékos kedvezményre számíthatnak - jelezte a vállalat.

Egy 20 éve nemdohányzó havi díja 5 font körül indul majd (kb. 2000 forint), és akár 150 ezer fontra is jogosult lehet a kedvezményezett kifizetés esetén.