Akár online virág- és ajándékkereskedéseket is ellenőriz a NAV a héten

családi vállalkozás virágbolt, növény virág üzlet bolt
családi vállalkozás
Vágólapra másolva!
Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Pest megyében a ballagáshoz kötődő virág- és ajándék üzletekre fókuszál az adóellenőrzések során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Vágólapra másolva!

A NAV baranyai munkatársai a megye építkezésein dolgozók szabályos foglalkoztatását a múlt hét után ezen a héten is vizsgálják az ellenőrök.

Fejér megyében ezen a héten az alkalmi rendezvényeken, kitelepüléseken ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Heves megyében a hónap utolsó napjáig a társhatóságokkal együtt ellenőrzik fokozottan a megyei piacokat, vásárokat, ahol a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Komárom megyében és Pest megyében ezen a héten, azaz 2019 május 3-ig fokozottan ellenőrzik a virág-, ajándékkereskedőket.

Emellett Jász-Nagykun-Szolnok megyében az ékszerüzleteket is, Komárom-Esztergom megyében pedig a dísznövény-kereskedőket és a kertészeteket is vizsgálják az adóellenőrök. Itt is a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását ellenőrzik. A pest megyei ellenőrzések május 5-ig tartanak és akár online vásárlás során is érkezhetnek az adóellenőrök, nem csak személyesen.

A virágboltok az adóellenőrök célkeresztjében vannak a héten, Pest megyében még az online kereskedőknél is felbukkanhatnak dreamstime

Somogy megyében a vendéglátókat kiemelten ellenőrzi a NAV ezen a héten, így a revizorok felbukkanhatnak a cukrászdák, fagylaltozók, éttermi szolgáltatók és italboltok környékén is, a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálva.

Vas megyében április utolsó napjáig a mezőgazdasági üzleteket és a kertészeteket ellenőrzi az adóhivatal. A nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Zala megyében 2019 május 3-ig fokozottan ellenőrzik azokat az üzleteket, ahol az online pénztárgépek nem kommunikálnak a NAV szerverével.

A revizorok elvégzik a pénztárgépek éves felülvizsgálatát, ezen felül a készpénzkészletet, a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését is vizsgálhatják.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A fentieknél jóval részletesebb, akár településenkénti lista a NAV adótraffipax oldalán olvasható.