A Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság a törzsrészvényekre 126 forint, a dolgozói részvényekre pedig 42 forint osztalékot fizet részvényenként a 2018-as év után, erről döntött a társaság április 29-én megtartott éves rendes közgyűlése.

A Graphisoft Park a 2017-es üzleti évre a törzsrészvényekre 93 forint, a dolgozói részvények után 31 forint osztalékot fizetett.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett közgyűlési határozatok szerint az osztalékfizetésre 30 kereskedési napon belül sor kerül. A társaság a osztalékfizetésről május 3-ig részletes közleményt jelentet meg.

A Graphisoft Park új fogadóépülete ÓbudánForrás: Origo

A közgyűlés a társaság nemzetközi számviteli standardok (IFRS) alapján készített 2018. évi egyedi éves beszámolóját 7,546 millió euró mérlegfőösszeggel és 4,911 millió euró adózott nyereséggel fogadta el, IFRS szerinti 2018. évi konszolidált beszámolóját pedig 251,757 millió euró mérlegfőösszeggel és 15,083 millió euró adózott nyereséggel.

A közgyűlés 18 hónapos időtartamra felhatalmazást adott az igazgatótanácsnak saját törzsrészvények megszerzésére, legfeljebb a jegyzett tőke tíz százalékának erejéig. Az ellenérték legalacsonyabb összege a névérték (0,02 euró), a legmagasabb a vásárláskor a tőzsdén jegyzett piaci árat tíz százalékkal meghaladó összeg lehet.

Tóth Ernő szobrászművész Steve Jobs emlékére állított szobra a Graphisoft Parkban.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Graphisoft Park részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A hétfői kereskedést 3.680 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 3.700, a legalacsonyabb 3.180 forint volt.