Lassan egy hónapja kezdte meg működését a Tesco Angyal Alapítvány, amelyet az áruházlánc a nehéz helyzetbe került kollégák támogatására hozott létre. A munkatársak összefogásával és az alapítvány kezdőtőkéjével együtt már több mint 7 millió forint támogatási összeg hívható le, a Tesco ráadásul a kollégák által önkéntesen adományozott összes forintot megduplázza.

A Tescónál dolgozó kollégák mindig készen állnak arra, hogy segítő kezet nyújtsanak egymásnak, legyen szó krízishelyzetről, betegségről, elemi kárról, esetleg hirtelen családi tragédiáról. Az áruházlánc azonban vállalati szinten is szeretne e kezdeményezések mögé állni, keretet biztosítani, egyúttal új szintre emelni a segítségnyújtást. Ezért a Tesco megalapította a Tesco Angyal Alapítványt, amelynek kuratóriuma havonta dönt a támogatás összegéről és a jogosultakról.

Eddig is sok példaértékű jótékonysági összefogásra került sor a vállalaton belül, de ezzel a kezdeményezéssel most még több érintett munkatársuk részesülhet a kollégák és az áruházlánc támogatásában. Az alapítvány hazai indulása óta eltelt közel egy hónap alatt a kollégák már több mint 2 millió forintot adományoztak bajba jutott munkatársaik megsegítésére.

Forrás: AFP/NurPhoto/Michal Fludra

A munkatársak által befizetett minden egyes forintot cégünk megdupláz, a Tesco Angyal Alapítvány számára rendelkezésre álló keret az alapítótőkével együtt már a 7 millió forintot is meghaladja – emelte ki Szigeti Barbara, a Tesco kiskereskedelmi HR-vezetője.

A Tesco Angyal Alapítvány számára a minimálisan adományozható összeg 100 forint, a maximális összeg nincs meghatározva. A támogatás történhet havi rendszerességgel vagy eseti jelleggel, sőt van lehetőség célzott, névre szóló adományozásra is.