Leesés veszélye miatt az IKEA pótalkatrész beszerelése céljából hívja vissza a SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt. A svéd bútoráruház arra kér mindenkit, aki SUNDVIK pelenkázóasztalt vásárolt, hogy rögzítse a lehajtható részt a mellékelt biztonsági zárral. A lakberendezési vállalat arra kéri vásárlóit, hogy amennyiben az alkatrész elveszett, vagy nem a megfelelő helyre került, lépjenek kapcsolatba az IKEA-val, és ingyen kapnak egy új alkatrészt.

Az IKEA három olyan esetről is értesült, amikor a SUNDVIK pelenkázóasztal lehajtható része meglazult, és a gyerekek leestek a pelenkázóasztalról. A közleményben az is olvasható, hogy az említett esetekben a biztonsági zárakat nem az útmutatónak megfelelően használták.

 

SUNDVIK pelenkázóasztal/fiókos szekrényForrás: www.ikea.hu

A termékbiztonság minden esetben elsődleges az IKEA számára, ezért sajnálattal értesültünk a fenti esetekről, és nagyon örülünk, hogy a gyerekek tudomásunk szerint jól vannak. Az IKEA ennek ellenére, elővigyázatosság céljából további tájékoztatást tesz közzé a termékkommunikációra vonatkozóan  ‒ nyilatkozta Emelie Knoester, a gyerekbútor-üzletág vezetője.

Az IKEA azt tapasztalta, hogy a vásárlók többnyire napi rendszerességgel használják összecsukható pelenkázóasztalként a terméket, azonban a biztonságizár-alkatrészt nem használják az útmutatónak megfelelően. A termék rendeltetése, hogy kisgyerekek pelenkáját cseréljék rajta. A bútor másodsorban tárolóként szolgál.

Elővigyázatossági intézkedésként az IKEA bejelenti a termék visszahívását alkatrész pótlásának céljából.

Minden vásárló, aki SUNDVIK pelenkázóasztallal rendelkezik, és elvesztette vagy helytelenül használja a biztonsági reteszt, kérjük, forduljon az IKEA-hoz egy új, ingyenes alkatrészért. A vásárlóknak ebben az esetben nem szükséges bemutatniuk a vásárlást igazoló számlát vagy nyugtát.

IllusztrációForrás: MTI/Faluldi Imre

A svéd lakberendezési vállalat meggyőződése, hogy rendeltetésszerű, a mellékelt útmutatónak megfelelő használat esetén a termék biztonságos. Az IKEA ugyanakkor elnézést kér a kellemetlenségekért.

További részletek elérhetők a www.ikea.hu weboldalon, vagy az információs vonalon: +36 1 460 31 60